Kick-boksz sikerek a diákolimpián

SzR • 2015. április 22., szerda •
Békéscsaba adott otthont a 2015. évi kick-box diákolimpia országos döntőjének. A szombathelyi Perfect Change-Metex’05 Controll SE kick-boksz szakosztálya 11 versenyzővel vett részt a 33 klub közel 380 nevezést felvonultató versenyén, amely egyben pontszerző megmérettetésnek számított a Spanyolországban augusztusban megrendezendő kadett, junior Európa-bajnokságra. Az 5 arany-, 10 ezüst-, és 7 bronzéremmel a 33 klub között az 5. helyen végeztek a szombathelyiek.
Kick-boksz sikerek a diákolimpián

Kiemelkedően teljesített Bolfán Ádám, aki kadett II. korosztályban, 63 kg-ban light és kick-lightban sem talált legyőzőre, mérkőzéseit magas technikai fölénnyel nyerte.  Bolfán Ákos kadett II. 47kg-ban mindkét szabályrendszerben magabiztosan menetelt a döntőig, light-contact döntőjében az esztergomi riválisa ellen végig kiélezett mérkőzésen az utolsó 10 másodpercben ment el a mérkőzés, így 2:1-es pontozással egyetlen ponttal alulmaradt. Kick-light fináléjában viszont sima győzelmet aratott. Szász Krisztofer a kadett II. korosztály mezőnyének egyik legnépesebb súlycsoportjában, az 52 kg-ban versenyzett, összesen hat mérkőzéssel, technikás küzdelmekben szerzett lightban arany, kick-lightban pedig ezüstérmet. Ők hárman - eddigi eredményeik alapján gyűjtött pontjaiknak köszönhetően - minden bizonnyal nagy esélyesek arra, hogy ranglista elsőségük miatt megszerezzék a válogatottságot és így az indulási jogot az Európa-bajnokságra. 
Viszket Borisz kadett II. korcsoport egyik legfiatalabb versenyzőjeként, 42 kg-ban light-contactban és kick-lightban is dobogóra állhatott, előbbiben ezüstérmet, utóbbiban bronzérmet nyert. Mindkét kategóriában egy szegedi ellenféllel gyűlt meg a baja. Grünczeisz Patrik jó formában versenyzett és erős ellenfelekkel szemben becsülettel helyt állt első éves juniorként, az 57 kg-ban, light-contactban 2., míg kick-lightban 3. helyen végzett. A mezőnytől mindkétszer egy tököli versenyző búcsúztatta, akivel kemény csatában maradt csak alul. Viszket Borisz és Grünczeisz Patrik is harcban áll még a válogatottságért vívott küzdelemben, számukra azonban nagyon fontos, hogy az előttük álló versenyeken minél több pontot tudjanak szerezni, mivel az esélyesek között jelenleg minimális a pontkülönbség. 
Bodzer Ádám junior 79 kg-ban light-contactban szerzett aranyérmet, kick-lightban pedig a dobogó második fokán végzett, szerencsés fizikai adottságait kihasználva, tapasztalatlansága ellenére győzni tudott. Jurasits Ákos és Szmolek Emanuel idén kezdett versenyezni, de nagyon szép fejlődést mutatnak, önmagukhoz képest jó teljesítményt nyújtottak mindketten dobogón állhattak. Tóth Viktória, Vancsik Petra, Czika Mátyás egyenlőre nem rendelkeznek nagy versenyzői rutinnal, ezért eredményük mindenképpen dicséretes.
Eredmények:
Kadett II.
Viszket Borisz: -42kg light-c. 2., kick-light 3.
Bolfán Ákos:     -47kg light-c. 2., kick-light 1.
Szász Krisztofer: -52kg light-c. 1., kick-light 2.
Jurasits Ákos: -57 kg light-c. 3., kick-light 2.
Bolfán Ádám: -63kg light-c. 1., kick-light 1.
Szmolek Emanuel: -69kg light-c. 2., kick-light 2.
Tóth Viktória: -55 kg light-c. 3., kick-light 3.
Junior:
Grünczeisz Patrik:  -57kg light-c. 2., kick-light 3.
Bodzer Ádám:  -79kg light-c. 1., kick-light 2.
Czika Mátyás:  -84kg light-c. 2., kick-light 2.
Vanics Petra:  -55kg light-c. 3., kick-light 3.

közösség

további frisss

lap tetejére