Haladás VSE: külföldi kézilabda sikerek

frisss.hu • 2014. július 10., csütörtök •
A Szombathelyi Női Kézilabda öt utánpótlás csapata június végén először vett részt a festői szépségű, népszerű horvát üdülővárosban, Makarskán megrendezett Nemzetközi Kézilabda Fesztiválon. A Haladás VSE és a Student Comfort KUK óriási lehetőséget és felejthetetlen sportélményt biztosított közel 100 sportoló gyermeknek, azzal hogy részt vehettek a színvonalas nemzetközi megmérettetésen. Marton Klára kommunikációs igazgatótól megtudtuk, hogy a szombathelyi csapat a legnagyobb létszámú külföldi küldöttségként érkezett a kupára, rajtuk kívül Magyarországot az Angyalföldi SI és a Pénzügyőr Se képviselte.
Haladás VSE: külföldi kézilabda sikerek

A torna öt napon keresztül zajlott, a mérkőzéseknek az új sportaréna és Makarska szabadtéri sportpályái adtak otthont. A szombathelyiek a rendkívül erős mezőnyben- ahol dán, norvég, szlovén vagy például a montenegrói Buducsnoszt Podgorica BL-ben szereplő csapatok utánpótlásai is részt vettek- szakmailag értékes mérkőzéseket vívtak.
A 96-os születésű lányok aranyérmet szereztek, a fináléban kiütéssel 25:13 arányban győzték le az Izvizdac Ljubuski csapatát.

A 98-99-es korcsoportban ezüstérmes lett a Haladás VSE, miután a döntőben 19:17 arányban alulmaradtak a Krim Ljubljana együttesével szemben.

A 2000-es korcsoport az ötödik helyet szerezte meg, a helyosztójukat megnyerték 18:16 arányban a Split csapata ellen.

A 2002-03-as korcsoportban két szombathelyi csapat indult, ők már az elődöntőben találkoztak egymással, így a Student Comfort KUK 2003-as csapata a döntőben, míg a Haladás a bronzéremért folytathatta. A második aranyérmet szoros fináléban a Student nyerte, a házigazda Makarska csapatát győzték le 13:12 arányban, míg a bronzérmet a Haladás szerezte meg miután 19:11-re legyőzve riválisát.
A verseny rugalmas lebonyolításának köszönhetően számos lehetőség nyílt szabadidős tevékenységekre, kikapcsolódásra is, ezek a programok a csapatok összetartásában és a csapategységek erősítésében hasznosnak bizonyultak. A vidék szépségei, a várost körülölelő hegy vonulatai, a sós Adria fehér tengerpartja és Makarska óvárosának szűk utcái mind-mind életre szóló élményt jelentettek a fiatal kézilabdázók számára.
A makarskai nemzetközi kupán elért kiemelkedő eredmények a Szombathelyi Női Utánpótlás Kézilabda egész éves kitűnő teljesítményének a megkoronázása volt. A nyári szünetben néhány hetes pihenő vár a csapatokra, majd július 28-án újra edzésbe állnak, hogy megalapozzák a következő szezon sikereit.

Eredmények:
HALADÁS VSE 1996/97 – ARANYÉREM
STUDENT COMFORT KUK 2002/2003 - ARANYÉREM
HALADÁS VSE 1998/99 – EZÜSTÉREM
HALADÁS VSE 2002/2003 – BRONZÉREM
HALADÁS VSE 2000/2001 – ÖTÖDIK HELY

 

közösség

további frisss

lap tetejére