Kocsis Máté az elnök, Farkas Ági nem kapott támogatást

SzR-samsungsport.hu • 2015. április 18., szombat •
A korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelöltette magát a Magyar Kézilabda Szövetség elnökének a jelenlegi elnök, Vetési Iván által utódjának javasolt Kocsis Máté mellett. Az egykori játékos, aki jelenleg a Vas megyei szövetség elnöke az április 17-i tisztújító küldöttgyűlés előtt keményen odamondogatott ellenfelének, azonban a küldöttek Kocsisnak szavaztak bizalmat. Farkas Ágnes sajnos a jelöltlistára sem került fel, mert nem kapott elegendő támogatást.
Kocsis Máté az elnök, Farkas Ági nem kapott támogatást

„Nagyon sok feladata van egy megyei elnöknek is, és ez sokszorozódik egy teljes magyar szövetség elnökének, akinek nem jó, ha hetente csak mondjuk két órája van erre a feladatra, igenis képviselni kell az egész kézilabda-társadalmat, ha kell itthon, ha kell, külföldön” – ezt mondta még a küldöttgyűlés előtt Farkas Ági.
„A közvélemény egyértelműen mellém állt, értették is, hogy ez egy demokratikus szövetség, hogy a tagok igenis tárgyalják meg, beszéljék meg azt, hogy milyen jövőképet és jövőt szeretnének maguknak, és ne csak az legyen, hogy van egy ajánlott jelölt, aki úgymond nagyon jól fekszik ma a politikában, és hallgat. Semmit sem tudunk arról, hogy mi fog kialakulni, ha esetleg ő lesz az elnök” – mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában.
Kocsis Máté múlt heti sajtótájékoztatóján már bemutatta az új elnökséget, és szót ejtett annak szakmai koncepciójáról is. Az egész sajtótájékoztató hangulata olyan volt, mintha nem is lenne egy másik jelölt Kocsison kívül.
„Elég alázattal és odafigyeléssel vagyok a sportágam iránt, amitől igen sokat kaptam. Én nem egy régi játékos vagyok, aki gép, beáll a sorba, és csak bólogat, és PR-fogásként felhasználják. Azt látom, hogy a politika mögé bebújik egy szűk szakmai háttér, és így akarják érvényesíteni az ő elképzelésüket – mondta Farkas Ági arra utalva, hogy egyértelműen politikai döntés Kocsis előtérbe tolása.
„Ha ezt én elfogadom, és nem vitatjuk meg, akkor mindig le fogják a gombócot nyomni az ember torkán. Lehet, hogy idősebb kollégák megszokták ezt, bólogatnak, és megeszik az ingyen ebédet, de megfekszi a gyomrukat, és akkor már nincs mit tenni.”
„Nagyon sokan ugyanígy látják, és ha bele is törődnek, vagy esetlegesen nem olyan egyenes a gerincük, mint mondjuk az enyém, és azt mondják, hogy most belenyugszunk, és legyen a másik oldal, akkor is támogatnak. Sajnos voltak olyan zöngék, hogy a megyei elnököket például egyesével behívták a polgármesteri hivatalba. Én ilyen eszközöket nem tudok alkalmazni, és nem is akarok.”
Bár Kocsis már korábban közölte, hogy egyrészt nagyon tiszteli Farkast, másrészt örül a versenyhelyzetnek, az egykori válogatott játékos szerint kommunikáció nem volt közöttük, pedig készen állt akár visszalépni is.
„Engem nem hívott a polgármester úr, pedig tudta nagyon jól közvetítőkön keresztül, hogy nyitott vagyok arra, hogy megbeszéljük. Hajlandó lettem volna még arra is, hogy esetlegesen visszalépek, de nem úgy alakultak az események, és nem afelé mentek, hanem mindent erőből próbált megoldani, és az összes sajtónyilatkozata is erre utalt.
A pénteki küldöttgyűlésen egyébként a Kocsis által javasolt alelnököket, Pálinger Katalint és Marosi Lászlót, két korábbi kiváló játékost egyhangúlag választották meg. A további elnökségi tagok is az új elnök jelöltjei voltak, nevezetesen Radulovics Bojana, Oláh Sándor, Bardóczy Gábor, Tállay András, Győrfi János, valamint Szabó László Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. A tiszteletbeli elnök Mocsai Lajos "sikerkapitány", a Testnevelési Egyetem rektora lett. Az eseményen adták át a Török Bódog Életműdíjat, amelyet Laurencz László kapott.

 

közösség

további frisss

lap tetejére