Kézilabda: irány a serdülő válogatott?!

MK-SzR • 2014. december 16., kedd •
A Magyar Kézilabda Szövetség Versenyalbizottsága a 2000-es korosztályú gyermekeknek kiválasztót és a kiválasztott gyermekek részére a 2014-15-ös évre Régióválogatottak Versenye néven megmérettetést szervez, melynek célja a legtehetségesebb gyerekek kiválasztása a serdülő válogatottba az ország minden területéről. Fotónkon balról-jobbra Szuhogyi Laura, Nemeth Boglárka, Galambos Anna, Pődör Rebeka látható.
Kézilabda: irány a serdülő válogatott?!

A verseny két időpontban kerül megrendezésre: december 19-21-ig Budapesten, illetve 2015 júniusában. A Régióválogatottak Versenye előválogatóját a régió kiválasztó edzők koordinálásával az országban működő nyolc régióban, két fordulóban bonyolították le. A szombathelyi női kézilabda erős mezőnybe – győri, veszprémi, és vasi kézilabda klubokkal együtt - a Tóth László régióba került. A Tóth László régió kiválasztó edzőjének a szombathelyi Józsa Krisztiánt jelölték ki, aki fiatal kora ellenére már letette a névjegyét a szakmában, hiszen 2012-ben a Haladás VSE serdülő lányainak az edzőjeként az Országos Serdülő Bajnokságban a bronzéremig vezette a csapatot. A Tóth László régió novemberi kiválasztó edzésein rendkívül erős mezőny gyűlt össze. A Régió klubjaiból 36 kiemelkedően tehetséges gyermek érkezett, akik közül egy szakmai stáb választotta ki azt a 16 főt, akik a Régió Válogatott tagjaiként képviselhetik klubjukat, valamint városukat a 2014-15-ös év Régióválogatottak Versenyein. 
Az előválogató edzéseken nyújtott kimagasló teljesítményük elismeréseként a Haladás VSE-ből Szuhogyi Laura, Németh Boglárka, Galambos Anna és Pődör Rebeka kapott behívót a Tóth László Régió Válogatott tagjai közé, így ők négyen képviselhetik majd a szombathelyi kézilabda színeit a december 19-21-ig Budapesten megrendezésre kerülő megmérettetésen, ahol az utánpótlás válogatott edzők előtt is bizonyíthatják majd a tehetségüket.
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére