Kézilabda: Ez gála volt a javából

frisss.hu • 2014. május 28., szerda •
Igazi gála hangulat fogadta azt, aki május 27-én este kilátogatott a Haladás VSE Rohonci úti munkacsarnokába. Az NB I/b bronzérmes szombathelyi kézilabdás lányok az osztrák sztárcsapattal, a Hypo-val csaptak össze. Remek mérkőzésen, nagyszerűen játszottak a Haladás kézisei és sikerült megszorongatniuk a többszörös BL győztes ellenfelet. Az eredményjelzőn a végén ez ált: Haladás VSE - Hypo NÖ 28:33
Kézilabda: Ez gála volt a javából

A 8-szoros Bajnokok Ligája és KEK-győztes osztrák bajnokcsapat - a brazil idegenlégiósok kivételével - a legerősebb összetételű gárdával érkezett a vasi megyeszékhelyre. Mint ismeretes a szombathelyi lányok kirobbanóan jó teljesítményt nyújtottak a szezon során, hazai pályán veretlenül fejezték be a bajnokságot. „Dávid és Góliát” kőkemény csatáját láthatta az, aki kilátogatott a gálamérkőzésre, hiszen a Haladás VSE lányai még a Hypo sztárjátékosokkal tűzdelt csapatának sem adták meg magukat.

A mérkőzés után Bölöni Roland vezetőedző elmondta: a közönség igazi gálát láthatott, noha 5 gólos veredséget szendvedtünk, összességében elégedett vagyok, hiszen vállalható vereséget szenvedtünk. 

HALADÁS VSE – HYPO NÖ (osztrák)  28 : 33 (16:16)
Szombathely, 500 néző
Jv: Horváth Péter, Marton Balázs
Haladás VSE: Simona Hajduk – Szecsődi Vivien 5, Pukler Glória 4/2, Debreczeni Luca, Jámbor Réka 3, Szendrei Barbara 3/1, Mayer Maja 4. Cserék: Tömő Alexandra, Márkus Dalma (kapusok), Bolfán Nikolett, Császár Zsófia 5, Gaylhoffer Ildikó 2, Mórocz Alexandra, Doncsecz Dorina, Gönczöl Tünde 2/1, Jávorics Daniella, Gerencsér Zsófia. Edző: Bölöni Roland
Hypo NÖ: Olga Sanko – Viktoria Mauler 4, Martina Goricanec 6/2, Tanja Posch 6, Gorica Acimovic 3, Josephina Huber 3, Stefanie Kaiser 6/1. Cserék: Hajgató Anna (kapus), Kovács Patricia 5/1, Edona Krasniqi. Edző: Kovács Ferenc

Kiállítások: 4., ill. 6 perc
Hétméteresek: 7/4., ill. 4/4.
Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Hypo NÖ többször is ellépett a HVSE csapatától (3:6, 7:10). Támadásban erősítettek a hazaiak így a félidő derekán utolérte neves riválisát (19.p: 13:13). Ezt követően felváltva estek a gólok, a szünetre16:16 arányú döntetlen állt az eredményjelzőn. A második félidő nyolcadik percéig még együtt haladt a két csapat (22:22), ám nagyobb rutinjának köszönhetően ismét háromgólosra növelte előnyét a frissen kinevezett vezetőedző, Kovács Ferenc által irányított osztrák együttes, amelyet a mérkőzés végéig megtartott.
Igazi kézilabdás ünnepet láthatott az, aki május 27-én este kilátogatott a rohonci úti sportcsarnokba. Rekord létszámú közönség gyűlt össze, hogy együtt szurkoljon az NBI/B-s női kézilabda bajnokságot bronzéremmel záró Haladás VSE tavaszi szezonjának utolsó gálamérkőzésén. A mérkőzés előtt az Ataru Taiko ütőegyüttes lépett fel színvonalas műsorral, ezt követően megkezdődött a nemzetközi világeseményeken is foglalkoztatott Horváth Péter, Marton Balázs játékvezető páros bíráskodása mellett az izgalmas és szoros első félidő. A szünetben tombola sorsolás vette kezdetét, melyen többek között a Haladás VSE és a Hypo NÖ játékosai által aláírt dedikált mezeket sorsoltak ki, majd néhány perc erejéig visszatért a küzdőtérre a közönségszórakoztató kőszegi ütőegyüttes. A második játékrészben folytatódott a küzdelmes, élvezetes párharc a csapatok között, amelyen végül a nyolcszoros BEK és BL győztes osztrák csapat győzött. A találkozó végén Marton Zsolt Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere és Pődör Zoltán a Haladás VSE ügyvezető elnöke adta át a játékosoknak az emlékérmeket. A két csapat legjobbja díjat a vendégektől Olga Sanko, míg a HVSE csapatából Császár Zsófia vehette át egy-egy csokor virág kíséretében.
„ A remek hangulatú gálamérkőzés megszervezésével szeretné megköszönni a Haladás VSE a szurkolók egész éves, kitartó buzdítását, amellyel nagy mértékben hozzájárultak a szombathelyi női kézilabda idei évi kiemelkedő sikeréhez, a bajnoki bronzérem megszerzéséhez. Természetesen köszönet és elismerés jár a lányoknak és a szakmai stábnak is a kimagasló teljesítményükhöz. Ezen az úton továbbhaladva a szombathelyi női kézilabda látótávolságába kerülhet az NBI-be jutás”-értékelt Pődör Zoltán a Haladás VSE ügyvezető elnöke.

Fotó: Lovagi Milán

közösség

további frisss

lap tetejére