Ketrecharc a jótékonyság jegyében

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold és Hornyák Emőke • 2016. szeptember 17., szombat •
Ringbe lép a szombathelyi Horváth Nikoletta is, a sztárvendég az olimpiai bajnok Növényi Norbert lesz.
Ketrecharc a jótékonyság jegyében

Szinte valamennyi küzdő sportág szabályait egyesíti az a szombathelyi nemzetközi ketrecharc-verseny, melyen 5 ország 24 sportolója, közöttük a szombathelyi Horváth Nikoletta is versenybe, illetve ketrecbe száll. 

A Marcus Security által szombat este, az Agora Művelődési és Sportházban megrendezendő ,,Vulcano Nemzetközi Ketrecharc jótékonysági gálán” álló és földharcot, dobást és fojtást is láthat majd a kilátogató, minden bizonnyal szakértő közönség. A bevétel teljes összegét jótékony célra ajánlják fel a résztvevők. 

Igazi harcosok és igazi amazonok is megküzdenek szombaton, akik között öt nemzet sportolóit, közöttük osztrák és török ketrecharcosokat is láthat majd a közönség. Azt is megtudtuk, hogy a ketrecharc olyan hibrid küzdősport, melyben a birkózás, az ökölvívás, a cselgáncs és szinte az összes küzdősport szabályait egyesítik, így az összes ütés és rúgástechnika engedélyezett, kivéve az ágyékrészek támadása.

Minden küzdősportban járatosnak kell lenni, ennek ellenére nem tervezik, hogy felkerüljön az olimpiák műsorára ez a sportág, ahol egyébként egyáltalán nem gyakoribbak a sérülések, mint egyéb sportágakban – fogalmazott Vojnic Tunic Vlatko főszervező, akitől azt is tudjuk, hogy nagyon fegyelmezett sportolók a ketrecharcosok, akik szombaton is minden körülmények között betartják majd a nagyon szigorú szabályokat.

Prof. Dr. Nagy Lajos, a Markusovszky Kórház főigazgatója a gála előtt honlapunknak elmondta, hogy ,,amikor a civil szféra fontosnak tartja a betegek, ezen belül is a gyermekek gyógyulását, az pedig mindig szívet melengető.” 

Oroszlán György professzor, a Markusovszky Kórház Gyermekosztályának osztályvezető főorvosa a gyógyuló gyermekek nevében még a gála előtt mondott köszönetet a szervezőknek, majd hozzátette, hogy az életben maradásért küzdenek a gyermekek, akik közül a leukémiás kicsik 85%-a ma már teljesen felgyógyul.

Az esemény fővédnöke Hende Csaba országgyűlési képviselő, védnöke Illés Károly alpolgármester, főszervezője pedig Őze Balázs, a Marcus Biztonsági Szolgálat tulajdonosa, Rozman István, a Nemzetközi Kickbox Szövetség elnöke és Kárpáti Tamás, a Nemzetközi Testőrszövetség képviselője.  

A kemény harcosok, illetve a szervezők a szombati gála teljes bevételét az ,,Alpokalja A Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány” számára ajánlják fel.

Az Agora Művelődési és Sportházban 17 órakor nyitják a kapukat, a küzdelmek 18 órakor kezdődnek, a jegyeket 2000 forintért lehet megvásárolni.   

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére