Kétmilliárd forintból újulna meg a Vásárcsarnok

kg, szombathely.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. április 17., vasárnap •
A terület- és településfejlesztési operatív program keretében Szombathelyen is számos beruházást szeretnének megvalósítani, 14 milliárd forintba kerülnének.
Kétmilliárd forintból újulna meg a Vásárcsarnok

A Vásárcsarnok rossz műszaki-fizikai állapotban van. Sem a környék, sem az épület nem szép, ez a látvány nem illik bele településünk arculatába. Bőven ráfér a felújítás és a bővítés is.

A piac környezete jelenleg zsúfolt a parkoló autók miatt. Szintén problémát okoz, hogy az üzletek/árusok rakodóhelyei és a vásárlóközönség parkolóhelyei nem különülnek el. Emellett a területen növényzet alig található, a meglévők pedig meglehetősen elhanyagoltak.

A szombathely.hu oldalon lévő közgyűlési előterjesztés szerint az első csarnok munkálatainak tervében ezek szerepelnek: a külső megjelenés átalakítása, a fejépület funkcionálisa, építészeti tisztázása, a megújuló homlokzati koncepció kialakítása, WC-k, mosdók, vizes blokkok megújítása, akadálymentesítés, szükséges egy lift kialakítása, a tetőszigetelés, a felülvilágítók felújítása, a hulladékgazdálkodás megújítása, kültéri árusítóhelyek létrehozása - tetővel.

A hátsó csarnok esetében: belső üzletek átalakítása, festés, nyílászárók cseréje, felülvilágítók felújítása, árnyékolás, a külső kis üzlethelyiségek kibontásával az oldalfelületek újjáépítése, új üzletek kialakítása (fűtési lehetőség biztosításával), és egy közös tetővel kapcsolódna az első csarnokhoz.

A közvetlen környezet rekonstruálása: a parkolási és a közlekedési rendszer átalakítása és a zöldfelületek megújítása.

Puskás Tivadar polgármester elmondta: a város fejlesztéséhez hozzátartozik, hogy azokat az épületeket is fel kell újítani, amiket minden nap „használunk” és régen épültek. Ilyen például a Vásárcsarnok, amire mindenkinek szüksége van. A fejlesztés mintegy kétmilliárd forintból valósul majd meg a tervek szerint. „Igyekszünk egy olyan új csarnokot építeni, amely a vásárlóknak és az eladóknak is kedvez majd.”  

 

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére