Két szombathelyi középiskola kollégiuma újul meg hamarosan

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 19., csütörtök •
Az uniós támogatásnak köszönhetően már a héten megkezdődnek a felújítási munkálatok.
Két szombathelyi középiskola kollégiuma újul meg hamarosan

Több mint 200 millió forintot nyert a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum két kollégiuma. A vissza nem térítendő uniós támogatásnak köszönhetően az energiahatékonysági korszerűsítési munkálatokat már a héten megkezdik. Sümegi Tamás, a Savaria Szakgimnázium igazgatója szerint több generációt kiszolgált az épület, ezért időszerűvé vált a felújítás.

A kollégium több, mint húsz éve áll iskolánk udvarán. Ennyi idő alatt az időjárás viszontagságainak köszönhetően megöregedett az épület. A nyílászárók, a szigetelések cseréjére, korszerűsítésére mindenképpen szükség van. Kollégiumunk közel 64 millió forintból újul meg. Minden nyílászárót cserélünk és az épület - beleértve a födémet is - új szigetelést kap. A teljes felújítás része lesz még egy napelemes kiegészítés, amelynek köszönhetően a melegvizes használatnak ad könnyebbséget.

Mikor kezdődhet el a felújítás és mit tapasztalnak ebből majd a diákok?

Már csütörtökön kezdetét veheti a munka, persze csak akkor, ha kegyes lesz hozzánk az időjárás. Szakaszosan, több ütemben történik majd a felújítás. Ennek köszönhetően a diáksereg nem fog sokat észrevenni ebből, hiszen a délelőtti tanítási órákban cserélik majd a szakemberek a hálótermek ablakait. A tanteremeket illetően pedig átcsoportosításre lesz szükség, de nem fog fennakadást okozni sem a munkában, sem az oktatásban.

Hamarosan pedig az iskola épülete is új köntöst kap...

Igen, ez így van. Szintén pályázati pénzből újul meg az épület. A kollégiumunkhoz hasonlóan fűtés korszerűsítése, nyílászárók cseréje és hőszigetelés is szerepel a tervekben.

Az SZMSZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnázium kollégiuma is megújul a diáksereg nagy örömére

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére