Készülj időben a nyaralásra! -útmutató csajoknak

frisss.hu • 2016. június 23., csütörtök •
Ismerős helyzet, amikor az utolsó pillanatban kiderül, hogy a tavaly vett fürdőruha gumija már enged, tengerjáró cipőd soha nem is volt (vagy kölcsönben van), ráadásul a kozmetikushoz is elfelejtettél elmenni a múlt héten, pedig pont a szőrtelenítést nem akartad az utolsó pillanatra hagyni? Arról ne is beszéljünk, hogy az esetek többségében a lányok tartják számon a bőröndbe bepakolt ruhákat, a kötelező okmányokat. Időbeosztós tippek a biztos felkészüléshez, hogy ne idegeskedéssel indulj útnak!
Készülj időben a nyaralásra! -útmutató csajoknak

1.Kötelező útiokmányok – egy hónappal korábban

Nem mindegy, hogy az ember Európában utazgat vagy a világ másik felére indul. Bár az unióban könnyen mocorgunk személyi igazolvánnyal, ha bizonytalan vagy nyaralási célpontot illetően, miszerint milyen papírok kellenek, kérdezz korán utána. Szerencsére manapság az igénylés és a kézhezvétel között maximum 20 nap telik el, ráadásul van lehetőség gyorsított eljárásra is – de ne hagyd az utolsó pillanatra a dokumentumok beszerzését. Ha biztosra akarsz menni, nem árt az útlevél –ha véletlenül elhagyod, ellopják az egyik igazolványt, ott a másik, és nem a követségen kell tölteni a pihenésre szánt időt. (Ha mindkét okmányt viszed, ne tartsd egy helyen!)

2.Fürdőruha vásárlás –három héttel korábban

Fürdőruhája mindenkinek van. Általában 3-4 is. Amiből maximum egyet visel szívesen. És azt a bikinit, ami jól áll, tetszik szép a színe stb. természetesen nem lehet kapni idén nyáron. Ez Murphy-törvény, fogadd el! De nem azt jelenti, hogy nem is találsz majd jót! Szánj rá időt, nézd meg azokat a modelleket is, amelyek lehet, hogy nem tetszenek azonnal. A csipeszeken lógó ruhadarabok nem úgy állnak, mint egy igazi női testen – érdemes próbálni! És ne azt nézd a tükörben, hogy milyennek szeretnéd látni magad, hanem hogy valóban hogy áll! Kérd meg a barátnődet, hogy segítsen választani. És ne szörnyülködj a tükörben!

3.Kötelező nyári kellékek – tengeri cipő, strandkalap, fürdőtörülköző, naptej – két héttel korábban

Hajlamosak vagyunk a szükséges nyaralási kellékek számolásánál abban bízni, tavalyról maradt. Aztán kiderül, hogy a naptej kifogyott, a fürdőtörülköző elkopott, a tengerjáró cipő kölcsönben van. És kezdődik a rohanás. Ugyanez vonatkozik a kirándulós nyaralásra is: van-e strapabíró túracipőd, kényelmes rövidnadrágod? Ne hagyd az utolsó pillanatra a beszerzésüket – nagyon rossz érzés azért megvenni valamiből az utolsó darabot (pláne baromi drágán), mert muszáj.

4.Ruhák összeszedése – egy héttel korábban

Gondold át, hogy hová utazol. Ha mediterrán nyaralást tervezel, bánj szűkmarkúan a vastagabb cuccokkal – nem kell nyolc kabátot készíteni, csak azért, mert eshet is.  Bár mi, csajok, szeretünk jól felkészülni a várható programokra, ne felejtsd el, hogy ha egész nap tengerparti napozást tervezel, nem lesz szükség 4 magas sarkúra. Kikapcsolódni mész, nem divatbemutatóra. Legyen nálad csinos és kényelmes ruha is, de ha nem bírod a 40 fokot, tuti, hogy nem fogsz műszálas szuper csinosban izzadni egész nap. Pakold ki a kiválasztott ruhákat előre –a párodét is. Ne feledkezz meg a fehérneműkről!

5.Kozmetikus, fodrász – egy héttel korábban

Nincs annál rosszabb, mint a hajnali indulás előtt körülbelül 6 órával konstatálni, hogy bizony, a tervezett szőrtelenítés, körömlakkozás, frizurakészítés kimaradt. Ilyenkor persze azonnal berontunk a fürdőszobába, ádáz átkozás következtében igyekszünk mindent 15 perc alatt elvégezni – hogy másnap délután már elégedetten fekhessünk a parton. A nagy rohanásban pedig ott marad pár éktelenkedő szőrszál, foltos körömlakk, szétálló frizura. Ne bízd a véletlenre!

6.Fényképezőgép, telefon, laptop – három nappal korábban

Döntsétek el a legelején – akartok-e fényképeket készíteni vagy mobillal lőttök pár fotót. Filmeztek-e utazás közben (netán muszáj dolgozni), hogy cipeljétek a laptopot. (A fotók készítésével kapcsolatos hasznos tanácsokról korábban itt írtunk.) Érdemes meggondolni a dolgot – telefonnal a kezében az ember hajlamos ugyanúgy viselkedni, mint itthon, amikor felesleges idejében bökködi a kijelzőt. Ha pedig munka miatt viszed magaddal a géped, ne felejtsd el, hogy muszáj lesz szakítani a képernyővel – különben nem pihensz.

7.Készíts listát a bepakolás előtt – két nappal korábban

Kisiskolás korunk óta ismerjük a szülői intést – jó, ha van egy listád, hogy mit viszel magaddal utazáskor és mit nem. Ráadásul ez hasznos a visszapakolásnál is – ellenőrizheted, hogy minden megvan-e a csomagodban. Bármennyire is dedós módszernek tűnik, hasznos. Így például az egy hetes  monszun ellenére sem marad majd ki a napszemüveg, a fájdalomcsillapító vagy a fürdőpapucs.

8.Pótkulcsot adni a lakáshoz – két nappal korábban

Az ember szereti rendben tudni a lakását, amíg elutazik – legyen szó belföldi vagy külföldi nyaralásról. Ráadásul nem árt, ha a szobanövényeket és a teraszon, erkélyen lévő virágokat is meglocsolja valaki, pláne kánikula esetén. Ahogy a szellőztetés sem árt, ha például egy hétre utazol el.

9.Nagytakarítást csinálni még mielőtt elmész – soha, de a mosogatás és a hűtő átnézése nem árt – egy nappal korábban

Jó érzés tisztaságra, frissen vetett ágyra hazaérkezni. De ne vidd túlzásba! A legfontosabb, hogy áztatott, mosogatásra váró edényt ne hagyd a mosogatótálban. Ha még szivacs is kerül mellé, a csodás otthon illata egy pillanat alatt tovaszáll – legalábbis pár nap után már határozott csatorna szagot áraszt. És a hűtőben lévő romlandó kajákról se feledkezz meg!

közösség

további frisss

lap tetejére