Kerékpárút épül, fejlesztik a csapadékvíz elvezetési rendszert Sében

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 16., kedd •
Nagy lépések előtt áll a település.
Kerékpárút épül, fejlesztik a csapadékvíz elvezetési rendszert Sében

A Területi Operatív Program (TOP) pályázatain ért el szép eredményeket Sé. Dr. Hende Csaba, a település országgyűlési képviselője Sörös István polgármesterrel és a képviselőtestület tagjaival jelentette be az örömhírt, amire a képviselő stílusosan kerékpárral érkezett. Korábban már beszámoltunk róla, hogy Vas megye hatalmas fejlesztési dömping előtt áll. Sé is profitál az összegből, közel 153 millió forintot nyert kerékpárút építésre, valamint a csapadékvíz elvezetési rendszert is fejleszthetik.

A séi Faluházban tartott sajtótájékoztatón Hende Csaba elmondta: nagy öröm számunkra, hogy Sében megépülhet a kerékpárút, melyre közel 153 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert, hiszen Szombathely és Sé között is épül hasonló létesítmény.

Sörös István polgármester aztán arról beszélt, a település érzi, hogy Hende Csaba képviselő úr szívén viseli a falu sorsát, hiszen már régóta megfogalmazódott, fontos lenne a kerékpárút. A polgármester arról is beszélt, hogy hatalmas az átmenő forgalom Sében. A forgalomszámlálás során bebizonyították, hogy naponta mintegy ötezer járműegység halad át a falun keresztül. Éppen ezért a főút mindkét oldalán épülő kerékpárút jelentősen csökkenti a balesetveszélyt, erősíti az utca rendezett képét és persze bekapcsolja a települést a kerékpáros turizmusba is.

A kerékpárút fejlesztésen túl a csapadékvíz elvezetés területén is léphet előre a falu. Hende Csaba hozzátette, hogy a klímaváltozás hatására elszaporodtak az extrém időjárási körülmények.  Az esőzések jelentősen megnehezítették a környék lakónak életét. Most Bucsu és Sé közös konzorciuma 55 millió forintot nyert ezen kérdés orvosolására. Sörös István megerősítette, időnként rengeteg eső esik, Sé pedig a fekvése miatt egyre nehezebb kihívások elé került. Több helyen kell homokzsákkal védekezni, hozzátéve, hogy az 60 millió forintból 33 millió forintot használhat fel Sé. A tervek gőzerővel folynak, a fő utca déli oldalán az árok lapkővel lesz kirakva 967 méter hosszúságban.

A polgármestertől azt is megtudtuk, hogy a csapadékvízlevezetési rendszer építése még idén befejeződhet, míg a kerékpárúttal kapcsolatos fejlesztést 2018 nyarán adhatják át.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére