Kemény csata és újabb győzelem a Margitszigeten

szróbert • 2014. július 22., kedd •
A horvátok elleni hétfő esti meccs előtt a magyarok már biztos elődöntősök voltak, a horvát, szerb, spanyol trióból viszont egy nem juthatott be a legjobb hatba. A mieink viszont semmivel nem foglalkoztak, csak a saját mérkőzésükkel, és noha az első negyedben gólt sem dobtunk, 7-6-ra mégis a magyar válogatott győzedelmeskedett.
Kemény csata és újabb győzelem a Margitszigeten

Magyarország-Horvátország 7-6 (0-2, 4-2, 1-1, 2-1)

Az első negyedben három percen keresztül nem esett gól, majd Milakovic szerzett vezetést az olimpiai bajnok horvátoknak, amit Sukno növelt meg. Ilyen sem volt még nem dobtunk gólt nyolc perc alatt, 0-2.

A második játékrészben a mi kapufánkra Setka góllal válaszolt, amire Hosnyánszky találata következett, ez volt az első hazai gól, 1-3! Ezután Erdélyi Balázs bombagóljával csökkent a horvátok fölénye, majd Szívós Márton már egyenlító gólt dobott, 3-3!!! Jokovic büntetőből szerzett vezetést újra a horvátoknak, amit Varga Dénes parádés gólja egalizált, 4-4. 

A félidő után, a harmadik nyolc percben is sokáig nem esett gól. Csak az 5. percben esett az első gól. A háromszázadik válogatottságát üneplő Madaras Norbert révén először vezettünk, de csak rövid ideig, mert az ellentámadásból Sukno egyenlített, 5-5. És az eredmény már nem is változott a dudaszóig.

Az utolsó negyedben is óriási küzdelem zajlott és a két védelem egymást múlta felül. Aztán Tóth Márton vezetést szerzett, de Muslim megint kiegyenlített, 6-6, és már csak 3 perc volt hátra. Aztán Hárai Balázs 45 másodperccel a vége előtt gyönyörű gólt lőtt, és a horvátok már nem tudtak egyenlíteni, 7-6 lett a vége!

A magyar csapat hibátlan teljesítményel lett csoportgyőztes, és ezzel az elődöntő egyik résztvevője. Ellenfelünk az olasz-horvát meccs győzese lesz pénteken. 
Benedek Tibor szövetségi kapitány a meccs után azt nyilatkozta, hogy komolyan vették a horvátok elleni meccset, hiszen - mint mondta - hatezer magyar ember előtt nem lehet lazsálni. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére