Kedvezményesen vásárolhat és ajándékot is kaphat a Stihl és Viking Szakkereskedésben

Szita Róbert - Hornyák Emőke • 2015. október 20., kedd •
Motorfűrészeket, sövénynyírókat, motoros kaszákat, tisztítógépeket és kerti szerszámokat is kínál az otthoni felhasználók mellett a profi szakembereknek is a szombathelyi Stihl és Viking Szakkereskedés. Az Engels utcában található családi vállalkozás aktuális akcióiról és az általuk forgalmazott gépek őszi használatáról is olvashatnak az alábbiakban.
Kedvezményesen vásárolhat és ajándékot is kaphat a Stihl és Viking Szakkereskedésben

A kerti munka szépsége nemcsak abban rejlik, hogy szebbé varázsolja a környezetet, de egyúttal megnyugtat és egyben kizökkent a hétköznapok nyüzsgéséből is. A szabad ég alatt töltött idő testben és lélekben is felfrissít, ehhez pedig a minőségi kerti gépek és szerszámok is hozzájárulnak. 

A minőség kötelez
A Stihl gyár 1926-ban kezdett gépeket gyártani Németországban, hazánkban az ötvenes évek óta kapható a legendás Stihl fűrész. Szombathelyen 1990 óta forgalmazza a gyár termékeit Horváth András, aki 1993-tól már saját vállalkozásban értékesíti a minőségi gépeket és szerszámokat. A Stihl és Viking Szakkereskedés cégvezetőjével a legfontosabb őszi feladatokról is beszélgettünk.

Milyen hasznos tanácsokat adhatók a vásárlóknak, a gépek, szerszámok kezelőinek?
A láncfűrész az egyik legveszélyesebb kisgép, ezért a legfontosabb a személyi biztonság. Ennek érdekében azt tanácsoljuk, hogy a gépkezelő közvetlen környezetében ne tartózkodjunk, és állatot se tartsunk ott. A munkát zárt ruházatban, zárt cipőben, kesztyűben, és védőszemüvegben végezzük. 
A fák döntésnél nélkülözhetetlen a védősisak, a magas fordulatszám és a hangnyomás miatt pedig a zajvédő használata, de a ,,vágásbiztos” munkavédelmi eszközök is egyre inkább terjednek. 
 

Ahhoz, hogy a gép is megbízhatóan működjön, mi szükséges?
Munkakezdés előtt az olajzóberendezést és a láncféket ellenőrizni kell, életvédelmi berendezések lévén sok múlhat állapotukon. Használat során ügyelni kell az üzemanyagra, mert hosszú állás után a minőség megváltozhat. Két-három hónapon belül el kell használni az üzemanyagot, hiszen egy esetleges fődarabcserét senki sem kívánhat. Ezért érdemes kijáratni az üzemanyagot, és jó minőségű benzint és márkás keverékolajat használni, 1:50 vagy 1:40 keverés aránnyal. 
Nagyon fontos, hogy tiszta benzinnel véletlenül se álljunk neki fűrészelni, a lánc kenéséhez pedig gyári láncolajat használjunk. A láncfűrésznél a borotvaéles lánc a meghatározó, ezáltal a munka könnyíthető meg, emellett a lánc feszessége is nagyon lényeges. 

Hamarosan itt a télies időjárás…
A tél közeledtével nagyon fontos, hogy kerüljük a jeges, havas fák vágását. A munka után illik megtisztítani a gépet, a láncot meg kell lazítani, utána pedig illik eltárolni, vigyázni rá. 

Önök hogyan segítenek a vásárlóknak?
Személyre szabott szaktanácsadást ad vevőszolgálatunk, az eladás során pedig részletes gyakorlati útmutatással és üzembe helyezéssel szolgáljuk minden kedves ügyfelünket. Kereskedésünkből senki nem viszi ki a gépét úgy, hogy az ne lenne feltankolva, kipróbálva és üzembe helyezve. Mi a legfontosabb tudnivalókkal ismertetjük meg az ügyfeleket és biztosra vesszük, hogy nem rontja el az itt vásárolt gépet vagy szerszámot. Mi útmutatót adunk a motorfűrészeléshez, de tudjuk, hogy a nálunk kapott felkészítés után nem lesz ugyan szakképzett senki, de érteni fogja mindenki a megvásárolt gép működését.
A szakszerűséget megkívánják a Stihl és a Viking gépek. A műhelyben 2 szakember látja el a javítási és szervizelési feladatokat. Ebben a műfajban, Vas megyében mi végezzük a munka dandárját.
 

Mitől nevezhetjük minőséginek a Stihl gépeket?  
Röviden annyit mondanék, hogy ide nem ritkán hoznak be 25-30 éves Stihl gépeket és vesznek hozzá egy-egy gyertyát, kenőanyagot és már mennek is tovább. A minap egy 30 éves Stihl 08-ast hoztak be, kértek hozzá egy alkatrészt, és már készen is voltunk, mert a Stihl az csúcsminőség! Alkatrész ellátottságunk kiemelkedő, 15 évig minden apróság kapható a gépekhez. 

Itt az ősz, és itt vannak az akciók is… 
Szeptember óta tart a motorfűrészek akciója, melyet október 31-ig tervezünk, de várhatóan a Stihl meghosszabbítja az akciót. A motorfűrészek mellé a motoros kaszák, a tisztító berendezések, a magasnyomású mosók, a porszívók, a sövényvágók is bekerültek, de a kert- és az erdőgondozás gépei is az akció részét képezik. 

Konkrétan mit jelent az akció, és milyen akciós termékeket ajánl a vásárlók figyelmébe?
Az akció árengedménnyel jár, a kedvezményhez kapcsolódó ajándék pedig típusfüggő. Az akció során a minőségi termékeink árai átlagosan 10%-kal csökkennek, bizonyos, kiemelt típusoknál pedig megduplázható a garancia. 

MS170-es hobbi gép a 65.900 Ft-os árról 56.900 Ft-ra csökkent 
MS 211-es középkategóriás kisgép ára 116.900 Ft-ról 97.900 Ft-ra mérséklődött 
MS 461-es professzionális fűrész árát az eddigi 294.900 Ft-ról 249.900 Ft-ra szállította le a cég. 

Az árengedményes akció során gépenként változik az akció és az ajándék. Az utóbbi legtöbb esetben kenőanyag, és lánc, hiszen a Stihl-termékeknél ezek a legfontosabb kiegészítők.  

És még meglepetés is vár a vásárlókra…
Igen, a cégünkről és akcióinkról szóló cikk megosztói között egy darab 5000 Ft-os vásárlási utalványt sorsolunk ki, amely a Stihl szombathelyi üzletében vásárolható le. 

A Stihl és Viking Szakkereskedés Szombathelyen, az Engels utca 1. szám alatt várja új és visszatérő vásárlóit. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére