Katonára mindig szükség lesz

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu-honvedelem.hu • 2016. szeptember 23., péntek •
Toboroznak a Magyar Honvédségnél.

A megnövekedett migrációs nyomás miatt folyamatosan toboroznak a Magyar Honvédségnél - erről a témáról kérdeztük az MH katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MHKIKNYP) parancsnokát. 

Azt gondolom, hogy a civil társadalomhoz a Magyar Honvédség az elmúlt években folyamatosan közelebb került. Anélkül, hogy ez a folyamat leállna, a fokozódó migrációs nyomás miatt állandó toborzásra van szükség a Magyar Honvédségnél. Szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy az elmúlt időszak már meglévő katonai feladatain felül már a hazai határok mentén is helyt kell állni, biztosítani szükséges a haza védelmét és biztonságát. Ez még inkább indokolja a toborzást. A Magyar Honvédség ezt a nem kevés feladatot csak jól kiképzett katonákkal képes megoldani – nyilatkozta honlapunknak Vanyur Tibor ezredes, az MHKIKNYP parancsnoka, aki azt is hozzátette, hogy igyekeznek mindenütt azt hirdetni, hogy a haza, a honvédelem milyen fontos tevékenység. 


A katonai életpálya továbbra is népszerű a fiatalok körében, a többi között azért, mert ez a hivatás egy teljesen más életformát, mindentől eltérő hozzáállást igényel. 

Vanyur ezredes szerint ebben az évben csúcsteljesítményt érhetnek el a toborzók, hiszen jóval több fiatal tart a seregbe, mint eddig, ehhez persze az illetmények emelése is hozzájárul. A kezdőbérek nettó 110-120 ezer forint közöttiek, ehhez jönnek a különböző pótlékok és az élelmezési hozzájárulás. 

A katonára mindig szükség van és lesz is, hiszen mindig akad üres beosztás – emelte ki a frisss.hu-nak adott interjújában az MH KIKNYP parancsnoka.  
A katonai toborzás részleteiről ITT találnak az érdeklődők sok hasznos információt. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére