Szentgotthárd: Katalán kapcsolat

szróbert • 2014. július 19., szombat •
Lassan egy éve már, hogy az AMES cégcsoport egy ipari épületet vásárolt, és július 18-án már új gyáregységük hivatalos megnyitó ünnepségét is megtarthatták szentgotthárdi székhelyükön. Az autóalkatrészeket gyártó katalán érdekeltségű AMES Hungaria üzemcsarnoka mintegy 1,3 millió euróból épült. Az új üzemben a Spanyolországból érkező autóipari alkatrészek mechanikus megmunkálása történik, két termékcsoportból havonta 60-80 ezer darabé.
Szentgotthárd: Katalán kapcsolat

AMES - Amit tudni érdemes a cégről
Az elmúlt 63 év alatt az egykori aprócska, szegényes felszereltségű cég igencsak kinőtte magát, hiszen az AMES napjainkra az Európai Unió negyedik legnagyobb porkohászati vállalatává vált. A szentgotthárdi üzem – az öt spanyol, és egy amerikai vállalat után – lett az AMES hetedik telephelye.
A cégvezetés szándéka, hogy az AMES Hungaria növekedésnek induljon és a közeljövőben a cégcsoport meghatározó szereplőjévé váljon. 
A cég filozófiája, melyben a csúcstechnológia a családi vállalkozással egyesül, megköveteli a gyáregységek folyamatos növekedését, valamint a hosszú távú, és magas színvonalú munkalehetőségek biztosítását, mely mind a cég, mind a befogadó környezet számára óriási előnyökkel bír. 

AMES Hungária - Szentgotthárdon

Felip Puig, a katalán kormány munkaügyi és vállalkozási minisztere köszönetet mondott az AMES vezetőinek, hogy hozzájárultak a katalán gazdaság fejlődéséhez és Szentgotthárdon új üzemet hoztak létre. Hozzáfűzte: az iparnak állandó innovációra és globalizációra, a világon való jelenlétre van szüksége.
A katalán miniszter azt is kiemelte, hogy az AMES cégcsoportnak a nemzetközi terjeszkedésben nagy tapasztalata van, termékek 90 százalékát exportálja, a szentgotthárdi üzem pedig további exportlehetőségeket hoz majd létre.
Cesar Molins, az AMES elnöke pedig a cég terveit ismertetve arról beszélt, hogy a szentgotthárdi üzemet olyan szintre fejlesztik, hogy a cég legnagyobb gyártócsarnoka legyen. 
Az új szentgotthárdi üzemben egyébként a Spanyolországból érkező autóipari alkatrészek mechanikus megmunkálása történik, két termékcsoportból havonta 60-80 ezer darabé.
A frisss.hu kérdésére válaszolva Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere kijelentette, hogy Szentgotthárdon kis lépésekben, de kiszámíthatóan halad előre az AMES. A most átadott kisebb csarnok után, öt éven belül egy tízezer négyzetméteres csarnokot is létesítenek, köszönhetően annak, hogy a város jelentős kedvezménnyel, több mint 40 ezer négyzetméteres területet adott el a katalán cégnek azzal a céllal, hogy további fejlesztések történjenek. Az önkormányzat azt kérte, hogy legalább félszáz ember számára biztosítson munkát az AMES.

Az induláskor 18 embert foglalkoztatnak, de folyamatosan bővítik a létszámot - tudtuk meg a helyszínen. A jelenleg fejlesztés alatt álló első szakaszban az új üzem ipari tevékenysége a spanyolországi gyáraikból érkező öntvények precíziós megmunkálása, valamint a félkész termékek finiselése lesz. Eltökélt szándékuk, hogy a közeljövőben az új üzem növekedése által képes lesz a szinterezett alkatrészek teljes gyártási folyamatának befogadására is.

 

közösség

további frisss

lap tetejére