Karnevál: az autósok ezekre az útlezárásokra számíthatnak

frisss • 2018. augusztus 21., kedd •
Polgár Zoltánt, a Savaria Történelmi Karnevál operatív vezetőjét kérdeztük az autósok számára különösen fontos információkról.
Karnevál: az autósok ezekre az útlezárásokra számíthatnak

 -Elkezdtük a karneváli terület útzárását, ez a közúti forgalomban fennakadásokat fog okozni. Ezért terelőútnak ki lett jelölve a Mátyás király utca, a Szent Flórián utca, a Hunyadi utca kerülő szakasz, ami a Zrínyi utcát és a Thököly utcát tudja tehermentesíti. Lezártuk a Batthyány tér és a Bejczy utcai és a Thököly utcai körforgalom közötti Rákóczi utcai szakaszt, tehát az úgynevezett karneváli borutcát. Valamint este fogunk további zárásokat eszközölni, este 9 órától zárjuk le a Kossuth Lajos utcát, illetőleg az ahhoz kapcsolódóan a Ferrosüt átjárót, majd pedig 23 órától, tehát éjjel zárjuk le a rendezvény külső területét. Ami azt jelenti, hogy a Thököly utcát teljes hosszában, a Zrínyi utcát teljes hosszában, az Aréna utcát is lezárjuk a Vak Bottyán híd térségében, valamit a Rákóczi utcai zárásunkat a Légszeszgyár utcai csomópontig kifogjuk tolni.

- Ezenfelüli zárások a rendezvénynapokon lesznek még, csak amikor működik maga a rendezvény, tehát ez reggel 8 órától várhatóan. Az egyik az a Kossuth Lajos utca Kiskar kereszteződése, mert addig a Hefele utcáig járható maga a Kossuth Lajos utcának a szakasza, de rendezvénynapokon ez már csak beengedő pontként fog működni, engedéllyel lehet majd behajtani. Illetőleg a Savaria mozinál lesz lezárva a Kőszegi utca a Mártírok tér sarkán ez is csak abban a négy napban, amikor a rendezvény üzemelni fog.

- Felvonulásokkal kapcsolatban további zárásokra kell számítani és elterelésekre, de ezeket a zárásokat majd a rendőrséggel közösen oldjuk meg. A felvonulások terv szerint péntek és szombat délután este 7 órakor kezdődnek, viszont ehhez kapcsolódóan az útzárások már délután 5 órakor megtörténnek. Nem lehet közlekedni majd a Petőfi utcától befele tehát a Kőszegi utcába, a Szili János utcába, a Király utcába, ezek zárást kapnak. Valamint a Wesselényi utca egy része lesz még lezárva, ahhoz kapcsolódóan a Kisfaludy utca kereszteződésénél, illetőleg a Borostyánkő áruháznál lesz egy zárás. A többi részen rendőrségi zárásra nem kerül majd sor. Annyit tudni kell ezekről a felvonulásokról, hogy ha rossz idő lenne akár pénteken, akkor a felvonulás el fog maradni, de úgy néztük, hogy az időjárás megfelelő lesz. A szombati napunk elég bizonytalan egyelőre, ha az időjárás meghiúsítja a felvonulást, akkor a zárások és maga a felvonulás is a vasárnap délelőtti órákban lesz megtartva.

kapcsolódó cikkek

közösség

további frisss

lap tetejére