Kapufa és góóóóól!

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. március 12., vasárnap •
Kiváló szöktetéseket, nagyszerű kapusbravúrokat, hatalmas kapufákat és megannyi gólt is láttunk Vas megye gombfoci bajnokságán, melyet hatodik alkalommal rendeznek meg Táplánszentkereszten.
Kapufa és góóóóól!

A gombfoci népszerűségéről ITT, a szombathelyi csapatról pedig OTT írtunk már weboldalunkon, most újra a gombozóké a főszerep. 

Nagy fejlődésnek értékeljük, hogy a vasi gombfocizók megyebajnoksága első alkalommal vált országos szintű versennyé. A közel 40 induló, a 288 átlag ranglista pontú versenyt igazi rangos megmérettetéssé tette.

Eddig mindig vasiak nyerték a bajnokságot, most viszont szép számmal érkeztek Budapestről, Szegedről, Komlóról, Sopronból, Szigetszentmiklósról, Zalaegerszegről, de még Romániából is a gombozók – fogalmazott honlapunknak a bajnokság főszervezője, Benkő János, aki nem mellesleg a Vasi Gombfoci Egyesület elnöke is egyben. 

A táplánszentkereszti iskolában azt is megtudtuk, hogy a svájci rendszerben lebonyolódó megyebajnokság egyben Tízek Raglista Verseny és része az Európa-bajnoki kvalifikációs versenysorozatnak is. A bajnokság során az erősek mindig az egyre erősebbekkel kerülnek össze és az 1-5. asztalon játszanak.

A 10 legkiválóbb gombozó, közöttük a VGE színeiben induló Debreczy István és Szirmay Endrei is nagy eséllyel pályázik a Vas megye bajnoka címre.   

A felnőttek mellett 6 junior korú versenyző is összeméri tudását. Vas megye gombfoci bajnoksága vasárnap késő délután ér véget, az eredményekre még visszatérünk. 

A Vasi Gombfoci Egyesület az április 22-i hétvégén, a fővárosban kezdi meg szereplését az NB II-ben. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére