Kaposvári Anita: Bízom benne, hogy hamarosan élvonalbeli kézilabda csapata lesz Szombathelynek

PCS - fotó: Hornyák Emőke, Bodorkós Máté • 2017. február 10., péntek •
A Haladás VSE új átlövőjének nagyon tetszik a családias légkör és szakmai kihívás.
Kaposvári Anita: Bízom benne, hogy hamarosan élvonalbeli kézilabda csapata lesz Szombathelynek

Egy fiatal és lelkes keretben mindig elkél a segítség. A Haladás VSE kézilabda együttesébe három új játékos érkezett. Átlövőként jobb és baloldalon is bevethető a 23 éves Kaposvári Anita, akinek határozott célja, hogy új együttese eredményes tavaszt produkáljon.

Hogyan ismerkedtél meg a kézilabdázással?

Még első osztályos koromban történt, hogy szüleim elvittek Dorogon egy labdás ügyességi foglalkozásra. Nagyon megtetszett, ráadásul egy évvel később már kézilabda oktatássá nőtte ki magát. 

Ezután egyenes út vezetett a sportolói élet felé?

Igazából nem tudatosan történtek a dolgok, de örülök, hogy így alakult. Általános iskolát követően felköltöztem a fővárosba és a Vasas színeiben edződtem tovább. Itt egy sportgimnázium tanulójaként nagyobb terhelést kaptunk, ami jó hatással volt rám.

Két évvel később viszont jött egy éles váltás.

Igen, ekkor kerültem Veszprémre, ahol megismertem jelenlegi edzőnket Hamar Zoltánt. Itt három szép évet töltöttem és nehéz szívvel engedtem az Orosháza megkeresésének. Viszont a felnőttkeretben számítottak rám, ezért mennem kellett. Egyébként nem bántam meg a döntést, hiszen az NB1/B-s időszak remek tanulópénz volt.

Mégsem Orosházáról kerültél a vasi megyeszékhelyre...

A szakmai kihívás csábított Szegedre, itt másfél évet töltöttem el. Hamar Zoltán megkeresése viszont jól esett, így nem kellett sokat gondolkoznom.

Melyik volt a legnehezebb időszak, illetve váltás, amelyet meg kellett élned?

Talán a veszprémi igazolást nevezném annak. Mivel Pest környékén élnek a szüleim, tönnyire a környéken játszottam előtte. Aztán merész döntés volt, hogy a Balaton északi partjára tettem át a székhelyem. Édesanyámék épp ezért nehezen engedtek el, de tudták, hogy jó helyre kerülök. Jó nevelők, edzők, hangulat vett körül és megszoktam a távolságot is.

Kikérted a családod véleményét a Haladásba igazolásod kapcsán is?

Természetesen. Az elsők között mondtam el nekik a megkeresés tényét. Szerencsére támogatták az elképzeléseimet. Nagyon büszkék rám és ettől lelkileg is megerősítenek, ami egy sportolónak feltétlenül szükséges.

Alig egy hónapja készülsz a Haladással. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

Nagyon pozitív benyomásokat szereztem. Remek játékosokkal dolgozhatok együtt, akik nem csak társaim, hanem barátnőim is. Családias hangulat uralkodik az öltözőben, ami szintén nagyon tetszik. A városból eddig sokat sajnos nem láttam, de a Fő tér nagyon szép. Szegedhez képest viszont feltűnően kisebb, de ettől olyan különleges.

Meddig tervezel Szombathellyel?

Mindenképpen hosszabb távra. Tetszett az elképzelés, amelyet felvázoltak a vezetők. Az is segítségemre van, hogy Szabó Jankával együtt érkeztem, így nem voltam egyedül. Az első edzést követően pedig eltűnt az a kis görcs is, amelyet mindenki érez, ha egy új csapathoz kerül.

Milyen terveid vannak az elkövetkezendő időszakra?

Szeretném, ha a Haladás az élvonalba jutna és ebben tevékenyen részt vehetnék. Nyilván sokat nyom a latba, hogy milyen teljesítménnyel rukkolok ki a következő félévben. Emellett van egy szakedzői papírom is, korábban pedig gyerekek képzésével foglalkoztam. Remélhetőleg erre lesz itt, Szombathelyen is lehetőségem.

közösség

további frisss

lap tetejére