A szombathelyi súlyemelés történetét ismerhetjük meg jobban

frisss • 2019. szeptember 03., kedd •
A Szombathelyi Haladás Sportegyesület centenáriuma alkalmából Haladás 100 címmel sorozat indult 2019. április 4-én a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.
A szombathelyi súlyemelés történetét ismerhetjük meg jobban

Az intézmény dokumentumaiból összeállított, egymást követő tárlatok szakosztályonként, fényképek, plakátok, aprónyomtatványok és újságcikkek segítségével, válogatva mutatják be az egyesület kiemelkedő sportolóit, eredményeit és a városban megrendezett jelentős versenyeket. A kéthavonta megújuló sorozat 2020. március végéig lesz látogatható.

A széria harmadik darabja a súlyemelő szakosztály történetét eleveníti fel. A tagozat 1959 óta működik. Számos nemzetközileg is elismert súlyemelő versenyzett zöld-fehérben, például Tóth Géza és Márkus Erzsébet ezüstérmes olimpikonok, Rehus Uzor György és Antalovits Ferenc. A tárlaton - többek között - cikkek és fényképek mutatják be az egykori és még ma is aktív versenyzőket és kiemelkedő sporteredményeiket, valamint meghívó látható a Szombathelyen 1970-ben megrendezett Súlyemelő Európa Bajnokságról.

A kamarakiállítás megtekinthető 2019. augusztus 28-tól október 31-ig a könyvtár 2. emeleti olvasótermében, nyitvatartási időben.

 

közösség

további frisss

lap tetejére