Kalapácsvetés: Halász Bence junior Európa-bajnok -Exkluzív interjú a bajnokkal (frissítve!)

Szita Róbert • 2015. július 17., péntek •
Ilyen sem volt még, a frisss.hu atlétikát, pontosabban kalapácsvetést közvetített élőben, és nem is akárhonnan, hanem a svédországi Eskilstunából, a junior Európa-bajnokságról. A szombathelyi Dobó SE atlétája, Halász Bence a 2. helyen jutott a fináléba, ahol a 80 métert ostromolta és az első sorozattól végig vezetve megnyerte a kontinensviadalt. Eredménye: 79.60 méter, ami Európa-bajnoki rekord.
Kalapácsvetés: Halász Bence junior Európa-bajnok -Exkluzív interjú a bajnokkal (frissítve!)

Bence augusztusban tölti be 18. életévét, tehát még jövőre is a juniorok között versenyez majd, de ahogy azt a frisss.hu-nak korábban már elmondta, Svédországban akarja bizonyítani, hogy már most a legjobb juniorok közé tartozik Európában.
Halász Bence szerint 78-80 méter közötti eredmény elég lehet a dobogós helyezéshez. Most már tudjuk, igaza lett! És akkor most elevenítsük fel, mi is történt az Európa-bajnokságon, percről percre.

17.47.: BRAVÓ BENCE!!! A tizenkettő fős döntőben 77 méter 81 centiméterig száll a kalapács!!! Az első sorozat után vezet Halász Bence!!! 

2 méter 77 centiméter a fölénye az ukrán Miszlivcsuk előtt, a harmadik a horvát Greguric. 

18.02.: 77.03 méter, ezzel is vezetne!

De a mezőny nagyon sűrű lett mögötte, az 1-6. helyezett között alig több mint 3 méter a különbség. De ez nem számít, Halász Bence továbbra is vezet!

18.13.: Most áll Bence a dobókörbe harmadszor. Ezúttal 76.15 méter áll az eredményjelzőn. Bence továbbra is az élen áll!

A második helyen a horvát Gregoric, a harmadik pedig az orosz Kuziv áll, utóbbi a selejtezőben nagyobbat dobott Bencénél, reméljük, most nem így lesz!

18.21.: A negyedik sorozat kezdődik, nyolcan folytatják a döntőt. Egy-egy belorusz, orosz, német és finn kalapácsvető búcsúzott a küzdelmektől. A spanyolok 19 éves versenyzője, Blanco 77.75 métert dobott, de Bence még mindig vezet, előnye 6 cm. 

18.31.: A Dobó SE kiválósága negyedszer áll a döntőben a svédországi dobókörbe. Bence most 76.46 méterre hajította a szert, nem javított, de továbbra is első helyen áll!!! 

18.44.: SZENZÁCIÓS DOBÁS!!! HALÁSZ BENCE JAVÍTOTT! Ez már az ötödik sorozat! Bence nagy ellenfelei közül senki nem javított, az ő dobása viszont demoralizáló, csak negyven centi kellett volna a 80 méterhez: 79,60 méter!!! Junior EB csúcs!!!

18.46.: Kezdődik a hatodik, az utolsó sorozat! A 8. helyen a finn Jaakkola végez (73.22), a 7. pozíciót az orosz Jevszejev (74.73) szerzi meg, a 6. brit Campbell (75.63), az 5. az  ukrán Miszlivcsuk (76.64), a 4. pedig az orosz Kuziv lett (77.32).

18.55.: Jönnek a dobogósok! Blanco már dobott, 79.05-ig repült a kalapács, most jön a horvát Greguric, nem javít! EZZEL HALÁSZ BENCE JUNIOR EURÓPA-BAJNOK!!!

18.57.: HALÁSZ BENCE EURÓPA-BAJNOK! A szombathelyi Dobó SE versenyzője, Németh Zsolt mesteredző és Németh László tanítványa megnyerte!!! Bravó, Bence! Ez szép teljesítmény, férfi munka volt!

Bence! Őszintén gratulálunk az aranyéremhez!

Köszönöm szépen mindenek előtt a szurkolást es a biztatást, nagyon jól esett/esik .

Az első dobással megadtad a verseny alaphangulatát...
Nagyon figyeltem az első dobásomra, aminek meg is lett az eredménye, illetve utána próbáltam még jobban mozogni a következő sorozatokban, de nagyon kevés hiányzott a jobb eredményhez. Több dobásom hálót is ért ez sokat levett az eredményből.

Aztán nagyon feljött rád a horvát és a spanyol kalapácsvető, kellett tehát egy újabb nagy dobás...

Igen, bizony. Az ötödik sorozatra elkaptam újra a fonalat és végre sikerült javítani. Természetesen nagyon izgultam végig, hiszen a legerősebb Európa-bajnokságon vehettem részt junior korban és bárki dobhatott volna nálam nagyobbat. Nagyon sokan egyéni csúcsot értek el, ami azt jelzi hogy jó formában voltak.

Milyen volt a dobogó tetején állni?
Nagyon jó érzés felérni a dobogó tetejére, de ez remélem nem az utam vége még.

Holnap Gyurátz Réka is versenybe száll az éremért. Szurkolsz neki?
Nagyon fogok szurkolni a Rékának és remélem, ott tudok lenni majd a pályán én is. Szerintem abszolút esélyes az aranyéremre ő is.

Úgy legyen, hajrá Réka, szép volt Bence!

közösség

további frisss

lap tetejére