Kalapácsvetés, junior EB.: Gyurátz Réka az ötödik helyre repítette a szert

Szita Róbert • 2015. július 18., szombat •
Svédországban, Eskilstuna városában zajlik július 16-19 között az atlétikai junior Európa-bajnokság. Tegnap a Dobó SE kiváló kalapácsvetője, Halász Bence nyert aranyérmet kalapácsvetésben, ma este Gyurátz Réka sikeréért szoríthattunk. A frisss.hu élőben közvetítette a versenyt, melyen a Dobó SE atlétája az 5. helyen végzett.
Kalapácsvetés, junior EB.: Gyurátz Réka az ötödik helyre repítette a szert

A veszprémiek kiválósága, Bácskai Zsófia harmadik, a szombathelyi Dobó SE versenyzője, a 19 esztendős Gyurátz Réka pedig az ötödik helyen jutott a szombat esti fináléba. A frisss.hu-nak Réka azt nyilatkozta a döntő előtt, hogy mindent megtesz a dobogóra kerülésért, az utolsó három sorozatban pedig igyekszik a legjobb formáját hozni és 68-69 méterre dobni a szert. Úgy legyen!

18.30.: Jó estét és nagyszerű sportélményt kívánok a következő mintegy másfél órára. Kezdődik a női kalapácsvetés döntője. Hajrá Réka! 

Az első sorozat után a finn Suvi Koskinen vezet, eredménye 63.03 méter, Bácskai Zsófia 59.03-mal a nyolcadik helyen áll, Gyurátz Réka első kísérlete érvénytelen volt.

18.59.: Itt a második sorozat, a francia Audrey Ciofani átvette a vezetést a finntől, eredménye 65.77 méter, Réka dobása ezúttal is érvénytelen volt, egy kísérlete maradt, hogy beverekedje magát a nyolc közé. 

19.15.: A harmadik sorozatban nagyon kell szorítanunk Rékának, ezen a dobáson múlik ugyanis, hogy folytathatja-e a döntőt vagy nem. 59.36 méter az első és eddig egyetlen érvényes kísérlet. És ezzel felsóhajthatunk, hiszen a 8. helyen tovább folytathatja a versenyt a Dobó SE versenyzője. 

Közben a veszprémi Bácskai Zsófia bebiztosította helyét a döntőben, 62.46 méterre repítette a kalapácsot. Az 1. helyen álló francia lány 66.63-ra javított. Két finn, egy-egy francia és horvát lány kiesett. 

19.29.: Most fordított sorrendben folytatják a döntőt, vagyis Réka kezdi a negyedik sorozatot. 62.25 méter, ezzel feljött a 6. helyre!!! Továbbra is a francia Ciofani vezet, 2. helyen a norvég Nedberge, a 3. helyen pedig a finn Koskinen áll. 

19.37.: Kezdődik az ötödik sorozat. És Réka megint javított, eredménye 62.94 méter, és ezzel már a 4. helyen áll, de már csak egy kísérlet maradt. Elég lesz-e ez a dobogóra kerüléshez? Pár perc múlva kiderül. 

Közben a lengyel Furmanek javított, így Réka visszaesett az 5. helyre. Nagy bravúr lenne, ha sikerülne a dobogóra állnia. Ehhez jelenleg 63.81 méter kellene, vagyis közel 1 métert kellene javulnia. Nem lehetetlen és tudjuk, hogy a sportban semmi sem lehetetlen!

19.46.: A hatodik sorozatban Réka megint érvénytelent dobott, és ezzel befejezte a versenyt, jelenleg az 5. helyen áll. De mégvárnunk kell pár percet, hogymegtudjuk, mi lesz a végeredmény.

19.55.: Az aranyérem a francia Ciofanié lett, ehhez ezen az estén elegendő volt 67.20 méter, az ezüstöt a nérvég Nedberge szerezte meg, a bronz a lengyel Furmaneké lett. Gyurátz Réka ötödik lett, a veszprémi Bácskai Zsófia pedig a hatodik helyen végzett. Rékának tehát igaza lett, 68 méteres eredménnyel győzni lehetett volna itt is. 

A teljes eredménylista sorozatról, sorozatra ITT böngészhető. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére