Jövő héten jön a nyár, irány a Tófürdő!

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. június 12., vasárnap •
Szombat délelőtt kinyitott a Tófürdő, s ezzel Szombathelyen is megkezdődött az idei strandszezon.
Jövő héten jön a nyár, irány a Tófürdő!

A Tófürdő 5,4 hektáros területét vehették birtokba azok, akik már a szombathelyi strandszezon első napján kilátogattak és áldoztak nap-, víz imádatuknak. Minden évben nagy várakozás előzi meg a legnagyobb városi strand megnyitását. Így volt ez idén is és a Szova ZRt. ez alkalommal is kiemelt figyelemmel, gondossággal készült a szezonkezdésre, erről már ITT olvashattak. 

Tavaly mintegy 50 ezer látogatója volt a Tófürdőnek, ezt az adatot szeretnék idén nyáron túlszárnyalni az üzemeltetők, akik különböző rendezvényekkel igyekeznek színesíteni a programokat. Idén minden hétvégére terveznek valami extrát, számíthatunk családi vetélkedőkre, és vízzel kapcsolatos programokra minden mennyiségben.

Megtudtuk, hogy elsősorban ügyességi- és sportvetélkedők, zenés programok lesznek, de bűvészműsor és szépségverseny is szerepel a programkínálatban. 
A Bercsényi Miklós Általános iskolája két diákja, Horváth Valentin és Horváth Gergő barátok, így aztán nemcsak a suliban, de a strandon is együtt töltik az időt.  


Igyekszünk minden játékot, kikapcsolódási lehetőséget kipróbálni, de a csúszdákon töltjük majd a legtöbb időt – tette hozzá a két diák, akik még pontosan nem tudták megmondani mivel telik majd a nyári szünidőt. 

A Tófürdőre tervezett eseményeket a Szabadidősport Szövetség és a Városi Diáksport Bizottság szervezi. A szombati szezonnyitó giga strandpartira leginkább a lábtenisz és a hastánc szerelmeseit várták, 19 óráig pedig strand disco is szórakoztatta a Tófürdő látogatóit.
Az Amaya művésznévre hallgató hastáncos nagyon modern táncprodukciót hozott az első idei szombathelyi strandolóknak.
Azt szerettem volna bemutatni, hogy van helye ennek a keleti táncnak a nyugati kultúrában is, ennek megfelelően választottam ki a zenéket is – tudtuk meg Kiss Alettától, vagyis Amayától.  

A Tófürdőre a felnőtt belépőjegy 1.300 Ft-ba kerül, melyért Szent Márton kártyával 1.050 Ft-ot kérnek, a diákjegy 1.000 Ft-ot kóstál, mely Szent Márton kártyával 800 Ft-ért váltható, a nyugdíjas belépőért 1.050 Ft-ot kell leszurkolni, mely Szent Márton kártyával már 850 Ft-ért is megvásárolható. A Tófürdő naponta 9-20 óráig, a pénztár pedig 19 óráig tart nyitva.

Az időjárás szombat délután sajnos elromlott, de a jövő héten fokozatosan emelkedik a levegő hőmérséklete, csütörtöktől már 30 fok feletti hőmérsékletet és zavartalan napsütést ígér a meteorológia. Szóval, irány a strand! 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére