Jótékonysági karácsonyt tartottak a Brenner parki Víztoronyban

Frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 22., csütörtök •
Nem csak a segítésről szólt ez a délután Szombathelyen.
Jótékonysági karácsonyt tartottak a Brenner parki Víztoronyban

A 10. választókerületben élő, rászoruló, egyedülálló időseknek gyűjtött adományokat a Víztorony - Kresz Park Kulturális- és Szabadidő Egyesület. Ez egy nemrég alakult egyesület, aminek a fő célja, hogy alulról "építkezve", tevékenyen vegyen részt a környék kulturális életének szervezésében, a szabadidős tevékenységek lehetőségeinek bővítésében, valamint a közterek, parkok, főleg a Brenner park és a Víztorony felújításában és rendben tartásában.

A szervezők a gyerekeket szaloncukorral várták, a kilátogatókat pedig vendégül látták egy tál gulyásra és egy forralt borra, vagy teára, ki mit választott végül.

A szervezésben a Magyar Huszár Hagyományőrző Gyerekcsapat Egyesület is kivette a részét. Volt a gyerekeknek póni fogat, de fel lehetett ülni igazi száncsengős hintóra is.

"Örülök, hogy létrejött ez az egyesület. Célkitűzései megegyeznek az én törekvéseimmel is. Meg kell újítanunk, széppé kell varázsolnunk a Brenner parkot, ezzel együtt a Víztornyot, a játszóteret és természetesen a KRESZ parkot is. A leromlott állapotban lévő Víztorony megújítása műszaki és balesetvédelmi szempontok miatt sem tűr halasztást. A KRESZ park úthálózata töredezett, sok helyen már balesetveszélyes. Az eszközök sincsenek jobb állapotban. Képviselői keretemből, másfél millió forintot ajánlottam fel új gokartok, kerékpárok vásárlására, melyeket már a tavaszi nyitó rendezvényen szeretnénk az ide látogató gyerekek rendelkezésére bocsájtani." - mondta Sátory Károly a körzet képviselője.

"Ádvent idején és karácsony előtt külön öröm itt lenni ebben az emblematikus épületben, ami a csodálatos mérnöki munkának köszönhetően a mai napig üzemképes lenne. Mivel a város egyre jobban teljesít, ezért már bele lehet vágni nagyobb projektekbe is. A KRESZ Park és környéke mára elég rossz állapotban került." - tette hozzá Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú város polgármestere.

"Nagyszerű kezdeményezés ez a városszéli egyesület, ami a polgári társas együttlét, időtöltés mellett célul tűzi ki a gondoskodást a rászorulókon és azt, hogy funkciót találjanak az épületnek. Amíg a konkrét tervek nem készülnek el, legfontosabb feladatunk az állagmegóvás." - zárta a beszédek sorát Dr. Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére