Jótékonyság: családi nap a csörgőlabdások érdekében

SzR-HCs • 2015. június 14., vasárnap •
Látássérült sportolók számára szerveztek gyűjtést azon a jótékonysági piknikkel egybekötött családi napon, melyet az ŐrvidékHáz és a megyei napilap szervezett.
Jótékonyság: családi nap a csörgőlabdások érdekében

Mintegy három hónapja alakult meg az Őrvidék SC csörgőlabda szakosztálya. A vak, valamint gyengénlátó játékosokat támogatta a szombati program. 

Farkas Csaba főszervező, az ŐrvidákHáz vezetője a frisss.hu-nak a Huszárlaktanyában elmondta: a piknik célja, hogy a szombathelyi látásfogyatékossággal élők csörgőlabda csapatának vásárolni tudjunk egy kapupárt. Amennyiben sikerül összegyűjteni 800 ezer forintot, akkor magasabb szintű csapatokkal is tudnak majd játszani, versenyezni a szombathelyi csörgőlabdások.

A frisss.hu megtudta, hogy az Őrvidék SC csörgőlabdázói az Aranyhíd Oktatási Központban tartják edzéseiket, és most is nagy örömmel vették, hogy ennyi ember segítene rajtuk. 

A családi napon mind a kisebbek, mind a nagyobbak jól érezhették magukat, hiszen játékok, kézművesek, ugrálóvár, népzene, könnyűzene, szóval minden rendelkezésre állt, mi szem-szájnak ingere. 


Nehéz helyzetben volt a Hende Csaba országgyűlési képviselő vezette zsűri, hiszen magasra tették a lécet a főzőversenyen résztvevő csapatok, a kiváló ízek, a finomabbnál finomabb ételek és azok megkóstolása megnehezítette a feladatot.

A lecsó, a szarvasragu, a slambuc, hogy csak néhányat felsoroljak az ízletes csemegék közól, mindenki éhségét kellemesen tompította, és ehhez jöttek még a hideg italok, no meg a tűzoltók, akik locsolóversenyt rendeztek, de a huszárok, és a fekete sereg is bemutatkozott a nagyérdeműnek. 

A támogatójegyek vásárlása sikeres volt, a csörgőlabdások sporteszközeire szervezett gyűjtés a közeljövőben folytatódik.

 

közösség

további frisss

lap tetejére