A színházi bemutató legyen társadalmi esemény!

szróbert • 2014. május 08., csütörtök •
A legfontosabb feladat a közönségnek való megfelelés, az elégedettség kivívása, és a bérletesek számának növelése - emelte ki Jordán Tamás igazgató a frisss.hu-nak nyilatkozva azon a sajtótájékoztatón, melyet május 8-án, a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában tartott. Az eseményen szó esett a 2014/15-ös évad bemutatóiról, az új és távozó társulati tagokról, valamint a repertoáron maradó előadásokról és Thea-tér programokról is.
A színházi bemutató legyen társadalmi esemény!

Egy színházi sajtótájékoztatónak két oka lehet - mondta Jordán Tamás színigazgató a május 8-i esemény elején, - vagy csapnivaló vagy remek szezon után van a társulat. 
A mi esetünkben azt mondhatom, hogy nagyon jól érezzük magunkat, itt Szombathelyen. Minden darabunk telt házzal megy, a Dzsungel könyve pedig országos hírű lett. Mindenhol azt mondják, hogy nagyszerű fantasztikus előadás lett, remélem, hogy a ma bemutatandó ,,Zűrzavaros éjszaka" is ilyen lesz - tette hozzá. 
A színházi hogylétről Jordán Tamás elmondta, hogy elég csupán egyetlen rosszkedvű színész szeptemberben, pár hónap múlva mindenki szomorú lesz. 

A legfontosabb azonban, hogy a közönség elégedett legyen velünk és visszajárjon a Weöres Sándor színházba - tette hozzá. 

A frisss.hu kérdésére válazolva a színigazgató elmondta: nagyon nehéz jó műsortervet készíteni, hiszen nem lehet minden igényt kielégíteni, ugyanakkor igyekezni kell, hogy a színházat értők mellett a színházat most tanulók is megkapják, amire vágynak. Mindez Szombathely azért különlegesen nehéz, mert itt korábban nem volt színház, s így a városlakók jó része egyáltalán nem találkozott színházművészettel. Így nem is lehet elvárni, hogy rögtön nehéz darabokkal kínáljuk meg az itteni közönséget. A mostani szezon azért sikerült nagyon jól, mert eltaláltuk a komoly és a vidám darabok egészséges arányát. Ebben a szellemben igyekeztünk összeállítani a következő évad programját is.

Jordán Tamás elmondta, hogy négy bérletes előadás lesz ősszel, ezek közül az ,,Én és a kisöcsém" érdekessége, hogy Koltai Róbert rendezi és játssza is ezt a darabot. Emellett Feydeau ,,A hülyéje", Dosztojevszkij ,,A szelíd teremtés", és a Parasztopera is színre kerül. Tavasszal pedig Hosszú út az éjszakába, Sweet Charity, Vitéz mihály és a Király mulat kerül a közönség elé.  

Bérleten kívül folytatja ,,deviáns aknamunkáját" Czukor Balázs (aki helyből magasugró, és nem szeret sokat készülni, mert azt gondolja, hogy akkor nem sikerül az előadás), aki ezúttal Hamletet viszi színre. Emellett a Makrancos Katát is láthatják majd.  
Repertoáron marad a Máli néni, az Illatszertár, a dzsungel könyve, a Bábelna, a Tóték, az Üvegcipő és a Zűrzavaros éjszaka is. A Thea-tér programok között műsoron marad - egyebek mellett - a Színházszerda, a Kötelező olvasmány és a Lamantin Klub is. 

Elhangzott az is, hogy változások lesznek a társulatban is: Budai Dávid, Kovács Gergely, Lévai Tímea, Kristóf Roland, Poppre Ádám távozik, Bánfalvi Eszter pedig érkezik, de a kaposvári színésznövendékek, Edvi nenrietta, Hajmási Dávid, Hartai Petra, Jámbor Nándor, Kenderes Csaba és Matusek Attila is itt folytatja. 

A nyári karneválszínházban idén egy Labiche darabot láthat a közönség, ez ,,Az olasz szalmakalap" lesz.  Az újdonságokról megtudtuk, hogy a Krúdy Klub az előadások nézői számára kedvezményes vacsora lehetőséget kínál majd, emellett a nyári hónapokban elindítják a kertmozi sorozatot is, a teraszon ugyanos a magyar és a világ filmművészetének kultikus alkotásai közül válogathatunk. 
A frisss.hu azt is megtudta Jordán Tamástól, hogy a színház jó jó sezon után és vélhetően jó szezon előtt áll, és persze tovább szeretnék növelni a bérletesek számát is. Az igazgató a jövőben komoly hangsúlyt fektetne a színházi bemutató társadalmi eseménnyé válására, ahol, ha valaki nem jelenne meg, az igazából ,,nem is számítana". 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére