Jön az IKEA Szombathelyre?

frisss.hu • 2015. november 06., péntek •
Sajnos üzletet egyelőre nem nyitnak, de átvételi pont lehet nálunk is.
Jön az IKEA Szombathelyre?

Magyarországon jelenleg kettő IKEA áruház működik, mindkettő a fővárosban, és a nemsokára nyíló harmadik is Budapesten lesz. Ugyanakkor a svéd bútorok, lakberendezési és egyéb háztartási cikkek iránti érdeklődés meglehetősen intenzív a vidéki városokban is. A „közönséges, földi halandó” ezért jogosan teszi fel a kérdést, mikor kezdik meg a vidéki áruházak nyitását?

Nos, mint Marek Feltl, az IKEA regionális vezetője egy interjúban elmondta,

az IKEA boltok olyan nagyok, hogy olyat csak Budapesten lehet kifizetődően fönntartani.

Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne gondolnának a vidéki vásárlókra is, ezért egy olyan megoldás tesztelésébe fogtak, amelynek lényege, hogy a neten megrendelt termékek házhozszállítási lehetősége mellett

átvételi pontokat nyitnának több vidéki nagyvárosban is.

Az Order and Collect elnevezésű rendszer tehát nem teljes értékű áruházat jelent, de IKEA jelenlétet mindenképpen. Ki tudja, lehet, hogy az új rendszer bevezetésével derül majd ki az IKEA vezetői számára, mekkora is valójában az igény termékeik iránt? Ami természetesen egy teljes értékű bolt nyitásához kell, hogy vezessen?

Mindenesetre nekünk itt van a grazi és a bécsi áruház is, pont fele távolságra, mint a pesti, de azért az álmodozást egy leendő szombathelyi IKEA-ról hadd ne hagyjuk abba! Annál is inkább, mivel pár évvel ezelőtt nyitott áruházat a svéd cég Klagenfurtban, ami nagyságrendileg Szombathely méretű város. Igaz természetesen, hogy vásárlóerő tekintetében nem vagyunk összehasonlíthatóak, meg Karintia amúgy is az egyik leggazdagabb osztrák tartomány, de akkor is…

Az IKEA iránt egyébként akkora az érdeklődés Magyarországon, hogy a vasárnapi nyitva tartás sem jelentett egy csepp bevétel kiesést sem. A vásárlói szokások igazodtak a nyitvatartáshoz, a hét második felére erősödött a forgalom, szombaton pedig csúcsra vannak járatva az áruházak. Ettől függetlenül november 22-én, és az adventi négy vasárnapon nyitva tartanak majd az IKEA fővárosi áruházai.

közösség

további frisss

lap tetejére