Jogerős: A Kúria igazat adott a PLT-nek Czeglédy ügyben

frisss.hu fotó: MTI/Bugány János • 2017. július 07., péntek •
A Bíróság kimondta, hogy már saját üzlettársait is átveri. Újabb Czeglédy-ügyben vizsgálódik a Nemzeti Nyomozóiroda című cikkeinkben szereplő közlések nem valótlan tényállítások és nem alaptalan, okszerűtlen vélemények.
Jogerős: A Kúria igazat adott a PLT-nek Czeglédy ügyben

Hosszas jogi vita alakult ki az időközben előzetes letartóztatásba került Czeglédy Csaba és a Pannon Lapok Társasága között. A Vas Népe, a vaol.hu és a Szombathelyi7Nap rendszeresen foglakozott a helyi szocialisták frakcióvezetőjének ügyeivel. –Czeglédy Csaba olyan helyi politikus volt, aki maga erkölcscsőszként kívánt mindig is fellépni. Határozott álláspontom szerint az ő esetében is érvényesülnie kell annak az ősi alapelvnek, miszerint amilyen mércével mértek, olyannal mérnek nektek – mondta el az ügy kapcsán Cseszkó Tamás, a Szombathelyi7Nap felelős-szerkesztője, aki számos alkalommal számolt be Czeglédy ügyeiről.

A megjelent cikkek miatt Czeglédy helyreigazítási kérelemmel fordult a Bírósághoz. –Határozott álláspontom, hogy a közléseinket minden esetben bizonyítani tudtuk, ezért nem volt kétséges számomra, hogy a végén bebizonyosodik, hogy nem állítottunk valótlanságokat – mondta Cseszkó Tamás, hozzátéve, hogy láthatóan Czeglédyék politikai stratégiája az volt, hogy hiteltelenítik azokat a nagy befolyással bíró sajtóorgánumokat, melyek nem a pártjuk ideológiáját harsogja. –A hozzájuk ezer szállal köthető Nyugat.hu ezért is ír folyamatosan lejárató cikkeket lapjainkról és újságíróinkról, láthatóan politikai ellenségként tekintenek ránk, miközben mi nem teszünk mást, mint tájékoztatjuk a közvéleményt – húzta alá a felelős-szerkesztő.  Most a Kúria részben helyt adott és részben hatályon kívül helyezte a 2. fokú Győri Ítélőtábla ítéletét és azt részben megváltoztatta.

Czeglédy az alábbi közléseket kifogásolta, melyek közül mára bebizonyosodott, hogy ezek nem valótlan tényállások, nem alaptalan, okszerűtlen vélemények.

"Újabb vitatható ügyben keveredett Czeglédy Csaba"

"Az ügyben Czeglédy Csaba (...) az érintett"

(Sajtóértesülések szerint) " Szombathely egykori szocialista alpolgármestere mindegy 160 millió forinttal akarta megkárosítani üzlettársait azzal, hogy az általa megvásárolt üzletrészek vételára megfizetésének kötelezettségétől a bíróság megtévesztésével kívánt megszabadulni”

"Czeglédyék Human Operator Zrt. helyébe lépő új munkaerőközvetítő cég és iskolaszövetkezet megszerzése ügyében folytatnak tárgyalásokat."

" AZ MSZP politikusa az "áldásos" gazdasági tevékenységét új cégcsoport kertében folytatja majd tovább"

" A diákok bérével és más kötelezettségek megfizetésével adós Human Operator Zrt.-t pedig a nagyösszegű adótartozást felhalmozó bukott iskolaszövetkezetek után küldi."

Egy másik cikk ügyében is döntött a Kúria, itt a „Hende győzelme Czeglédy ellen” címet viselő írás kapcsán élt panasszal az előzetesben lévő szocialista képviselő. A Kúria itt úgy döntött, hogy a lapcsoport valótlan tényként híresztelte, hogy Hende Csaba személyiségi jogi pert nyert Czeglédy ellen. A Kúria láthatóan igyekezett ebben az ítéletben pártatlan maradni, ugyanis a valóság közlésére kötelező részt mellőzte. 

közösség

további frisss

lap tetejére