Jó kezdés: Magyarország-Németország 12-7

szróbert-HCs • 2014. augusztus 16., szombat •
Magabiztos győzelmet aratott a magyar férfi utánpótlás válogatott a III. Savaria Kupa nemzetközi utánpótlás vízilabda torna első fordulójában, Szombathelyen. Horkai György szövetségi kapitány fiai már az első pillanattól irányították a játékot, s így a félidőben három góllal vezettek a német fiatalok ellen. A harmadik negyedben megtorpantunk, de az utolsó nyolc perc megint a mieinké volt, az eredményjelző a végén ötgólos magyar fölényt mutatott.
Jó kezdés: Magyarország-Németország 12-7

Magyarország-Németország 12-7 (3-2, 4-2, 1-1, 4-2)

Az első negyedben Zalánki Gergő révén szereztünk vezetést a 3. percben, amit a következő minutumban az ellenfél már ki is egyenlített. Kovács Gergő góljával aztán megint mi vezettünk, amit Zalánki toldott meg még eggyel, 3-1. Ezt követően szépítettek a németek, így 3-2 volt az állás az első nyolc perc után.

A második játékrészben hamar növelte fölényünket Kovács Gergő, majd Sedlmayer Tamás már az ötödiket szerezte, 5-2. A németek újra szépítettek, majd megint mi jöttünk, ezúttal Kovács Zoltán volt eredményes. Egy mesteri támadás végén Sedlmayer Tamás már négyre növelte az előnyt, 7-3. Ekkor megint közelebb jöttek a vendégek, ezért aztán 7-4-nél fordultak a csapatok.    

A harmadik nyolc percet is a mieink kezdték jobban, újfent Sedlmayer volt a gólszerző, 8-4. Aztán hamar értékesítette az emberelőnyt a német válogatott, majd a következő percekben már szinte semmi nem történt, csak kihagyott helyzetek sorozata, maradt tehát a 8-5. 

Az utolsó negyedben Kolozsi Marcell szerezte első gólunkat, 9-5. Aztán újra felzárkóztak a németek, már 9-7 volt az állás, amikor Sedlmayer és Zalánki révén helyre állt a rend, 11-7. A magabiztos győzelmet egy csodálatos ejtéssel biztosítottuk be, így a végén 12-7-et mutatott az eredményjelző. Szép volt, fiúk!

A magyar fiúk szombaton 18 órakor az olasz fiatalok ellen szállnak újra medencébe. Ők egyébként az első napon 10-4-re ütötték ki a montenegróiakat. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére