Izmosan is lehet valaki bombanő – interjú Vörös Adrienn, szombathelyi bikini fitness modellel

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. február 03., péntek •
A magyar kupa győztese szuper formában van, sőt, azt is megmutatta hogyan edz.
Izmosan is lehet valaki bombanő – interjú Vörös Adrienn, szombathelyi bikini fitness modellel

Vörös Adrienn egy éve kezdett el komolyan foglalkozni a bikini fitness-szel. A szombathelyi modell ezalatt olyan bombaformába került, hogy tavaly megnyerte a magyar kupát, ezzel pedig egyenes volt az út számára a spanyolországi Európa-bajnokságra.

Hogyan jött, hogy bikini fitness-szel foglalkozz?

Világ életemben sportoltam, 10 évig közép- és hosszútávfutó voltam. Bár ezt abbahagytam, a sportot nem szerettem volna. Már előtte is sokszor megfordult a fejemben, hogy bele kellene vágnom, csak nehéz volt rászánnom magam az ezzel való munkára, edzésre, diétára. Emellett a párom is a fitness világából "származik", és ahogy őt megismertem, még jobban magával ragadott ez a dolog.

Milyen étrendet kellett felállítanod magadnak?

Próbáltam például a csirke-rizs diétát, ami az emberek 90 százalékánál beválik. Én azonban nem úgy fogytam tőle, ahogy kellett volna. Ezért halat, rizst és néha édesburgonyát eszem napi háromszor. Ezen kívül, este tonhalsalátát vagy tojásfehérjét fogyasztok.

Milyen speciális edzést igényel?

Heti ötször edzem, de a versenyekhez közeledve ehhez pluszban hozzájön még több kardió. Egy héten kétszer gyúrok lábra, a váll, a hát és a kar mind külön napra esik. Ez napi 1,5 óra edzést jelent. Inkább a diéta része az, ami nagyon hangsúlyos a bikini fitnessnél, mert nőiesnek kell maradni, de ugyanakkor izmosnak is. Nehéz megtalálni ebben az egyensúlyt.  

Milyen kritériumoknak kell valakinek megfelelnie ahhoz, hogy indulhasson egy versenyen?

Én egy budapesti csapathoz igazoltam le. Az edzőnk, Berkes Laci nagyon sokat foglalkozik az emberekkel külön is. Gyakran tart meetingeket, ahol megnézi, hogyan változunk hétről-hétre. Fontos odafigyelni arra, hogy arányosak maradjunk. Hiába erős valaki felsőtestre, ha a lábai nem annyira formásak vagy fordítva. Egyik sem jó.

Milyen versenyeken voltál eddig, illetve milyen eredményeket értél el?

Az első versenyem tavaly áprilisban volt, az IFBB Nemzetközi Ausztria Kupán második helyezést értem el. Ezután következett a hazai megmérettetés, a magyar kupa, amit sikerült megnyernem. Ezzel kvalifikáltam magam a spanyolországi Európa-bajnokságra. Ez volt életem első nagy versenye. Itt - sajnos - nem kerültem be a legjobb 15 közé, de hatalmas élmény volt. Sokat tanultam arról, hogyan kell valakinek kinéznie egy nemzetközi versenyen ahhoz, ha eredményes szeretne lenni.

Milyen a megítélése ennek a nők, illetve a férfiak részéről?

Sokkal jobban esett mindig, amikor nőktől kaptam pozitív visszajelzéseket. A vélemények egyébként teljesen vegyesek. Vannak olyanok, akiknek tetszik és szurkolnak, míg mások úgy hiszik, ez csak kialakul, és bele sem gondolnak abba, hogy milyen sok munkával és lemondással jár. A férfiaknak szinte kivétel nélkül tetszeni szokott az eredmény, de az ő véleményükkel nem igazán szoktam foglalkozni, talán azért sem, mert párkapcsolatban élek.  

Ez adhat motivációt más nőknek is az alakformáláshoz. Előfordult, hogy tanácsot kértek tőled?

Volt, aki edzéstervet kért és azt, hogy osszam meg vele a tapasztalataimat. De akadt olyan is, aki a speciális diétáról érdeklődött.

Milyen versenyen találkozhatunk veled legközelebb?

Idén az első versenyem április 30-án lesz Budapesten. Ez FitBalance néven fut. Rá pár hétre pedig indul a magyar bajnokság. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére