Itt a szeptember, a kétnyári virágok ültetésének ideje!

frisss.hu, infó: Parti Kertészet Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 11., péntek •
Ha elkezdenek levirágozni az egynyáriak, a Parti Kertészet ajánlásával adunk egy-két tippet arra, milyen növényekkel díszíthetjük most a kertünket, teraszunkat.
Itt a szeptember, a kétnyári virágok ültetésének ideje!

Lassan vége a nyárnak, beköszönt az ősz. Ilyenkor az egynyári virágok, ha kibírták az idei nyár extrém melegét díszítenek még szeptemberben, de október körül ezek már bizony lefáznak. Ebben az időszakban érdemes kiültetni a kétnyári virágokat. Azokat a növényeket hívjuk kétnyárinak, amik az nyár végén és a következő nyár elején virágzanak.

Ismert kétnyári növény az árvácska, aminek van mini-, és nagyvirágú fajtája. De kedvelt a nefelejcs, a százszorszép, a boglárka, violák, valamint az utóbbi években egyre divatosabb díszkáposzta is. Tudni kell ezekről, hogy mind kibírják a telet, sőt a miniárvácska mínusz 3-4 Celsius-fokban, kis napsütésben is virágzik. A díszkáposzta ugyanakkor ritkán éri meg a májust, de egész télen át díszít. Jellemző, hogy színes levelű vegyes cserjékkel (pl. tarka levelű kecskerágó) ültetik a kétnyáriakat. Mutatós együtt a két növény.

Teraszunk díszei ilyentájt továbbá a fehér, sárga, bordó vagy narancs színű gömbkrizantémok, valamint az erica és a campanula-félék. Ezek szeptember elején, végén és októberben is virágoznak.

Ne feledjük, szeptemberben, míg melegebb az idő két naponta kell öntözni, ahogy viszont beköszönt a tél, egyre ritkábban. Novemberben egy héten egyszer, télen pedig elég csak havonta locsolni növényeinket. Figyelni kell arra, ha a téli időszakban nincsenek mínuszok, vagy nem volt elég csapadék, bizony muszáj öntözni!

A cikk a Parti Kertészet támogatásával jött létre.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére