Ismerje meg a Haladás birkózó szakosztályának történetét!

frisss • 2019. június 16., vasárnap •
A Szombathelyi Haladás Sportegyesület centenáriuma alkalmából Haladás 100 címmel sorozat indult 2019. április 4-én a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.
Ismerje meg a Haladás birkózó szakosztályának történetét!

Az intézmény dokumentumaiból összeállított, egymást követő tárlatok szakosztályonként, fényképek, plakátok, aprónyomtatványok és újságcikkek segítségével, válogatva mutatják be az egyesület kiemelkedő sportolóit, eredményeit és a városban megrendezett jelentős versenyeket. A kéthavonta megújuló sorozat 2020. március végéig lesz látogatható.

A széria második darabja a birkózó szakosztály történetét eleveníti fel. A tagozat 1920 és 1935 között működött, majd tíz év szünet után 1945-ben újjászervezték és a mai napig létezik. Számos nemzetközileg is elismert birkózó versenyzett zöld-fehérben, például Hegedűs Csaba későbbi olimpiai bajnok, Szemerédi Péter és Veréb István. A tárlaton - többek között - cikkek olvashatóak a szakosztály által 1921-ben megrendezett országos birkózóversenyről, az egykori és még ma is aktív versenyzők kiemelkedő sporteredményeiről, valamint plakát látható a Szombathelyen 1981-ben megrendezett Kötöttfogású Felszabadulási Emlékversenyről.

A kamarakiállítás megtekinthető 2019. június 5-től augusztus 20-ig a könyvtár 2. emeleti olvasótermében, nyitvatartási időben.

közösség

további frisss

lap tetejére