Ints búcsút a kidörzsölődött comboknak! – tuti tippeket kaptunk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikustól

Szerző: BP - Fotó: pinterest.com • 2017. augusztus 23., szerda •
Sőt, azt is megtudtuk, hogyan és mivel kezeljük a bőrünket, ha már megtörtént a baj. 
Ints búcsút a kidörzsölődött comboknak! – tuti tippeket kaptunk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikustól

Sok nőnek problémát okoz, hogy a nyári forróságban, ahogy combjaik összeérnek, kidörzsölődnek. Ez a kellemetlen érzés simán tökre tudja tenni a legjobb nyaralást is. Azért, hogy ez ne fordulhasson elő, Szász Alexandra szombathelyi kozmetikust kérdeztük. 

Hogyan alakul ki ez a kellemetlen állapot? 

Ahogy a combok összeérnek és a járástól folyamatosan surlódnak, a bőr kipirul és szépen lassan kisebesedik. Ez nagyon kellemetlen, égető, viszkető érzéssel jár. 

A fotón: Szász Alexandra

Több érdekes megoldást is találni a neten arról, mivel vehetjük fel a harcot a kidörzsölt combok ellen. Vannak, akik a dezodorra, vazelinre vagy a hintőporra esküsznek. Mennyire előzhető meg velük a probléma?

Ezek eléggé macerás megoldások és hosszútávon többnyire mind hasztalanok. Vagy hamar felszívódnak, így semmit sem érnek, vagy foltot hagynak a ruhán, ami nem túl esztétikus. 

Hogyan előzhetjük meg a leghatékonyabban a kidörzsölődést?

Valamivel jobb megoldás lehet egy biciklis nadrág vagy egy alakformáló fehérnemű, bár hátrányuk, hogy ezekben hamar megizzad az ember lánya, szóval ez sem a legtutibb választás egy meleg, nyári napra. A leghatékonyabb praktika jelenleg a bandelettes, vagyis csipkepánt. Elsőre úgy néz ki, mint a combfix felső része. Belül szilikon csíkokkal van ellátva, így fixen a helyén marad és nem csúszkál el. Kényelmes, esztétikus és nem utolsó sorban talán a leghatásosabb a kidörzsölődés ellen. 

Fotó: brokeandbeautiful.com

Mit tegyünk, ha már megtörtént a baj?

Ha combjaink kidörzsölődtek, lehetőleg minél hamarabb tisztítsuk és fertőtlenítsük le az adott területet, majd kenjük be pár csepp 100 százalékos tisztaságú orvosi levendula illóolajjal. Ezt egy-két napon keresztül ismételjük meg, akár többször is. Pár nap elteltével körömvirág olajba tegyünk 3-4 cseppet az illóolajból és azzal kezeljük az érintett bőrfelületet. Ez a kis kence nagyon jó gyulladáscsökkentő, hámosító, nyugtató, valamint segíti és felgyorsítja a sebgyógyulást.

közösség

további frisss

lap tetejére