Ingyen tetovál egy szombathelyi lány!

frisss.hu fotó: Beauty Box Facebook oldala • 2017. május 22., hétfő •
De nem akárkinek! Pochron Bianka kozmetikus és sminktetováló szakember szintén csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, mely a #paywithsmile, azaz a fizess mosollyal nevet viseli. Az összefogás célja egyebek mellett az is, hogy a kemoterápián átesett nők önbecsülését helyreállítsa díjmentes esztétikai kezelésekkel.
Ingyen tetovál egy szombathelyi lány!

Mióta dolgozol kozmetikusként?

Négy éve, és azóta is próbálok ennek a sokrétű szakmának minden területével megismerkedni. Egészségügyi végzettséggel is rendelkezem, ez pedig jó alap a szakma komolyabb kihívásaihoz, így a tetováláshoz és más „tűs” kezelésekhez.

Volt kemoterápiás kezelés alatt álló vendéged? Hogy élték meg a nőiességüket?

Azt hiszem ez nem az az élethelyzet mikor egy nő kozmetikushoz jár. De olyan vendégem már több is volt, aki átesett ezen a nehézségen. A nőiesség minden esetben sérül ilyenkor. De nem csak a rákot legyőző nők esetében, hanem minden olyan betegség következtében, ami az önértékelés csorbulását eredményezi.

Hol találkoztál a kezdeményezéssel?

Már több zárt szakmai csoportban is találkoztam vele a Facebookon, és nagyon megtetszett, hogy olyan segítséget nyújthatok, amivel éveken át megkönnyíthetem egy nő társam életét. És mivel szeretem a szakmámat, még nehezemre sem esik.

Kinek és hogyan tud ez a sminktetoválás segítséget nyújtani szerinted?

Minden olyan nőnek, aki kemoterápia következtében vesztette el szemöldökét. Azért érzem szívügyemnek a témát, mert a sminktetováláson belül a nano szálas technikával dolgozom, ami a legtermészetesebb hatást nyújtja. És, ha a vendégem bőre is engedi, akkor csodálatos eredményt érhetünk el vele, amiről első ránézésre nem lehet majd megmondani, hogy nem a saját szemöldöke.

Véleményed szerint, mit jelent ez az érintetteknek?

Azt gondolom, hogy ez egy esély arra, hogy újra foglalkozhasson nőiességével. Kiváltképp annak, akinek anyagi korlátai nem tennék lehetővé. Ez lehet az első lépés afelé, hogy ismét szeresse magát és megadhassa a testének járó gondoskodást. Ez is része a teljes testi-lelki felépülésének, ezért én bízom benne, hogy a gyógyulásban segítünk ezzel.

Mi a pontos felajánlásod?

A felajánlásom havi egy arcszőrzetét vesztett hölgy szemöldökének kitetoválása ingyen. A feltétele, hogy kemoterápia után minimum 12 hónappal később, de frissen gyógyult legyen, orvosi beleegyező nyilatkozattal érkezzen, és még ne legyen szemöldöktetoválása.

Jelentkezni itt lehet. 

közösség

további frisss

lap tetejére