Íme a pilóta, aki nyugdíjazza a madártávlatot, annyira brutál képeket csinál a pilótafülkéből

Frisss.hu/telegraph.co.uk - Fotó: Christiaan van Heijst/Daan Krans/Caters News • 2016. szeptember 26., hétfő •
Mindig fotóz, ha van pár szabad perce.
Íme a pilóta, aki nyugdíjazza a madártávlatot, annyira brutál képeket csinál a pilótafülkéből

Sci-fi szerű fotóival sokkolja az internetet Christiaan van Heijst első tiszt és pilóta, valamint Daan Krans, előbbi barátja és az amsterdami Schiphol Reptér diszpécsere. Pedig nem csinálnak mást, csak azt fotózzák, amit a pilótafülkéből látnak; eget, sarki fényt, viharokat és sok más csodát.

Ketten üzemeltetik az Amazing Aviation nevű oldalt, ami - talán mondani sem kell, hogy - légi felvételekre specializálódott.

Heijst már vagy tíz éve pilóta és már az első alkalommal tudta, hogy a repülés közbeni látványt meg kell osztania az emberekkel.

"Amikor megjelenik előttem a Sarki Fény, vagy egy aktív zivatarzóna, úgy érzem, nagyon kicsi és jelentéktelen vagyok ahhoz a nyers energiához képest, ami szép és hatalmas, mégis csak játszik előttem." - mondta Heijst.

"A Sarki Fény masszív, fényes és színes hullámai a repülőgép meghosszabbításának tűnnek, 500 kilométeren keresztül minden táncol és vibrál, kicsit dühösen és gyorsan, ezért szinte lehetetlen rendesen lefotózni"- tette hozzá a pilóta.

"Amióta elkezdtem repülni, úgy éreztem, hogy muszáj megosztanom ezt a látványt az emberekkel, hogy milyen hangulatos ez az egész a pilótafülkéből. Szerencsére, a kollégáim támogatnak, mert így nekik is van mit mutogatni, amikor egy-egy repülés után hazaérnek. Jól tudom, hogy a tökéletes képek megörökítése egy lehetetlen küldetés, de igyekszem a lehető legjobban végezni a dolgom, és remélhetőleg a nézők élvezni fogják, amit csinálok." - fejezte be gondolatmenetét a holland pilóta és fotós.

 

közösség

további frisss

lap tetejére