Íme a nagy szombathelyi karácsonyi fenyőmustra

Tóth Eszter Fotó: Bodorkós Máté • 2016. december 13., kedd •
Megnéztük a karácsonyfa kínálatot.
Íme a nagy szombathelyi karácsonyi fenyőmustra

Az ünnep egyik legnagyobb dilemmája mindig a megfelelő karácsonyfa kiválasztása. Van, aki a nagyot szereti, van, aki a kisebb méretűekre bukik, sokan előnyben részesítik a dúsabbakat, mások inkább a ritkásabb példányokra vadásznak. A fajta sem mindegy, sőt sokan inkább a műfenyőre esküsznek.  Lassan itt az ideje levadászni a tökéletes példányt, ezért körülnéztünk a városban, hol, mennyiért és milyen fenyőt tudunk venni.

Árkád üzletház parkolója

Az oladi városrész bevásárlóközpontjának parkolójában szépen sorakozó, különböző méretű, fajtájú és sűrűségű fácskákat láthattunk. Jól elkülönülnek a fajták, így nem kell keresgetni.

luc: 1500 Ft/m, ezüst: 3500 Ft/m, normand: 5000 Ft/m

„Kis Tesco” parkolója

Az áruház hátsó parkolójában találhatjuk meg az ideiglenes fenyőfa árusító részleget, itt is három fajtából választhatunk, habár a készlet ott jártunkkor elég ömlesztett volt.

luc: 1800 Ft/m ezüst: 3000 Ft/m normand: 5000 Ft/m

11-es Huszár út

A legtöbb fát a régi laktanyában ideiglenesen elhelyezett kiárusító téren láttuk. Itt is szépen sorban vannak a fácskák, a bőség zavara pedig szinte már ijesztő. Az árlistával már a bejáratnál szembesülünk, szép nagy betűkkel hirdeti magát a hely. Érdekesség, hogy itt földlabdás fenyő is kapható.

luc: 1300 Ft/m ezüst: 3000 Ft/m normand: 5000 Ft/m

Family Center bejárat

A városszéli bevásárlóközpont előtt már évek óta találhatunk fenyőárusító helyet, ez kimondottan ideális az utolsó pillanatos ajándékbeszerzőknek, hiszen kifele jövet a fa kérdést is le tudják rendezni. Itt azonban nagy választékra ne számítsunk, csak ezüst és normandból választhatunk.

ezüst: 3500 Ft/m normand: 5000 Ft/m

Sokan választják évről évre a kevesebb macerával járó állítólag környezetkímélőbb műfenyős megoldást is, ezért azt is megnéztük, hogy műanyag fácskákból milyen a felhozatal. Az egyik nagy barkácsboltban és a nem sokkal mellette lévő nagyáruházban néztünk körül. Műfenyők között elég sokat válogathatunk, méretben, színben és még „felszereltségben” is rendkívül változatos darabokkal találkoztunk. A kicsi alapdarabokért kb. 4000 Ft-ot kell fizetni, a beépített égős nagyobb fákért pedig akár 20.000 Ft-os kiadhatunk.

Összességében elmondhatjuk, hogy a legtöbb helyen luc, ezüst és normand fajtákból választhatunk. A lucokhoz 1500-1800 Ft, az ezüstökhöz 3000-3500 Ft, a legtartósabb fajtának kikiáltott normandokhoz pedig 5000 Ft-os méterenkénti áron juthatunk hozzá. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére