Ilyen egy tükörbe zárt világ

Frisss/smartify - fotó: duocomputer • 2017. április 12., szerda •
A két milliméter vastag eszköznek köszönhetően új értelmet nyer az "okos otthon" fogalma.
Ilyen egy tükörbe zárt világ

Csak a legmenőbb szuperhősöknek volt olyan készülékük, ami holnaptól akár a mi fürdőszobánk, esetleg nappalink falának is az éke lehet. Tony Stark és Bruce Wayne nyomán haladva fogmosás vagy épp borotválkozás közben megkaphatjuk a nap legfontosabb híreit, a menetrendet, az időjárást, de még a közlekedési dugókat is jelzi nekünk.

Egy amerikai álom valósult meg, amikor megálmodták és megépítették a Duo fantázianévre keresztelt tükröt. Reggel az általad előre megválasztott, személyre szóló lakájod hangja kelt, hogy jobban induljon a nap. A full HD, 27 inch-es érintőképernyős tükrünk mesterséges intelligenciával rendelkezik, amit egyébként a fejlesztők Albertnek kereszteltek el. Ennek köszönhetően további érdekes és vicces beállításokat eszközölhetünk. Például megváltoztathatjuk a nevét, a nemét, az akcentusát és még a humorát is.

Mivel a fejlesztők gondoltak a későbbi újításokra is, nyitott platformmal dobták piacra. Az alkalmazásukat így a tükörben integrálják. Nem meglepő, hogy zenelejátszásra is alkalmas, de a lakás hőmérsékletét is szabályozhatjuk, esetleg kinyithatjuk a kaput vagy térképet is böngészhetünk.

Teljesen új értelmet nyer tehát az okos otthon fogalma, hiszen a tükrünknek köszönhetően egy valódi "mindenest" kapunk. A méretei miatt sem kell aggódnunk, hiszen alig két milliméter vastag és három és fél kilogramm súlyú.

Úgy fest, hogy ezért a luxusért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, elvégre egy igazi lakájt kapunk a 399 dollárért. Mielőtt azonban megrohamoznánk a boltokat, nem árt megjegyeznünk, hogy csak 2017 októberétől lehet megvásárolni a Duo okos tükröt.

via smartify

közösség

további frisss

lap tetejére