Ilyen a boksz: bronzérem és örök élmény az országos bajnokságról

Szita Róbert - Fotó: Kiséri-Nagy Ferenc • 2016. december 11., vasárnap •
A Haladás VSE 56 kg-os bunyósa, Orsós László még a legendás olimpiai bajnok Gedó Györggyel is találkozott. A budapesti Gerevich Aladár sportcsarnokban jártunk.
Ilyen a boksz: bronzérem és örök élmény az országos bajnokságról

A Papp Lászlóról elnevezett 93. felnőtt ökölvívó országos bajnokságon Szalai Sándor szakosztályvezető tanítványa, az ifjúsági magyar bajnoki bronzérmes Orsós László képviselte a szombathelyi zöld-fehér színeket. Laci éppen az elődöntő napján, pénteken ünnepelte huszadik születésnapját, sajnos azonban ez nem hozott szerencsét számára, mert már az első menetben az egri Könnyű Róbert döntő fölénye miatt leléptették. Orsós ezzel bronzérmes lett.

  
Éreztem, hogy nagy volt a különbség, mert idén nyáron jöttem haza 1 év angliai tartózkodás után, és nagyon sokat kihagytam. Ez nekem egy kihívás volt, de próbáltam helytállni, jó formában éreztem magam, ma ez mégis kevés volt – nyilatkozta az elvesztett elődöntő után Orsós László, aki azt is elmondta nekünk, hogy számára óriási élmény volt találkozni az 1972-es müncheni olimpia bajnokával, Gedó Györggyel. 

Nagyon örültem, azt hiszem, örök élmény marad nekem, hogy találkoztam a legendás bajnokkal – tette hozzá a HVSE fiatal tehetsége.   

Orsós mestere, Szalai Sándor a helyszínen elmondta nekünk, hogy Laci esetében már nagy siker, hogy indulhatott a felnőtt OB-n, az egri srác még erősebb volt, mint ő, de lesz még jobb is. 

Papp László hatvan évvel ezelőtt nyerte harmadik olimpiai bajnoki címét, ennek tiszteletére a mindenkori felnőtt országos bajnokság döntőinek napján, idén tehát ma, azaz december 10-én ünnepeljük a Magyar Ökölvívás Napját.  

 

közösség

további frisss

lap tetejére