Illés Károly: Az emberek örülnek a sportkomplexumnak (frissítve)

Szerző: Frisss.hu • 2017. szeptember 24., vasárnap •
Meglepődött az RTL Klub tudósítójának lesből támadásán Illés Károly, Szombathely alpolgármestere, aki hangsúlyozta, a szocialisták továbbra is politikai ügyet próbálnak kreálni a Haladás beruházásból.

Helyreigazítás:

A 2017. szeptember 24. napon "Illés Károly:  Az emberek örülnek a sportkomplexumnak" címmel megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy dr. Nemény András az MSZP-SZDSZ kormány idején országgyűlési képviselő volt.  A valóság ezzel szemben az, hogy dr. Nemény András 2010-2014 között, tehát a FIDESZ kormány idején volt országgyűlési képviselő, ennek megfelelően az MSZP-SZDSZ kormány intézkedéseiről dr. Nemény András nem szavazott.  A tévedésünkért elnézést kérünk. 

 

-A legutóbbi közgyűlést követően furcsa párharcba keveredett az RTL Klub riporterével.

-Akik ismernek, tudják, hogy mindig igyekszem a sajtó rendelkezésére állni. Korrekt kapcsolatot ápolok a helyi média munkatársaival, a hivatallal karöltve számtalan módon segítjük a munkájukat. Azonban az utóbbi időben az RTL Klub riportere abból űz hobbit, hogy lesből támadva az emberre szegezi a mikrofonját. Sokszor a legnagyobb hangzavarban a kérdést sem halljuk. Jómagam szeretek pontosan, precízen, felkészülten nyilatkozni, hiszen tudom, hogy minden szónak súlya van, de ez az üldözéses módszer Szombathelyen méltatlan mindenkihez. Mi itt soha nem futottunk el a kérdések elől. Ha az RTL-es riporter kér időpontot, örömmel fogadom.

-Ugyanakkor azt állítják, hogy ki akarta csavarni a kezéből a mikrofont…

-Dehogy… A felvételeken világosan látszik, hogy nem akartam rácsukni az alpolgármesteri iroda ajtaját a riporter kezére, ezért tettem arrébb a mikrofont. Az már inkább etikai kérdés, hogy ebből mit hoztak ki a szerkesztők.

 

-Néhány hét múlva elkészül a Haladás Sportkomplexum, ám úgy tűnik, egyre több a kérdőjel az üzemeltetés körül.

-A szocialista Nemény András akarja, hogy így tűnjön. Ő az, aki az MSZP-SZDSZ kormány idején országgyűlési képviselőként megszavazott egy sor népnyúzó intézkedést, most pedig ismét parlamenti babérokra törne. Világosan látszik, hogy Czeglédy Csaba letartóztatása óta a sportkomplexum ügyét arra használja a helyi baloldal, hogy folyamatosan rémisztgessék a városlakókat. Mivel érdemi városfejlesztési mondanivalójuk nincs, az egyetlen téma, amivel körbe tudják turnézni az ellenzéki médiát, a sportkomplexum ügye. Aztán kiderül, hogy minden állításuk megalapozatlan. Már nyáron visszaélésekkel vádoltak meg minket a beruházás kapcsán. Mondtuk, hogy ha bármiről tudomásuk van, tegyenek feljelentést. Nem tettek.

 

-Mégis azt mondják, hogy drága lesz az üzemeltetés.

Most az üzemeltető kapcsán csinálják a kálváriát. Pedig a valóság az, hogy 2014-ben a város 300 millió forintot költött a Haladásra, úgy, hogy akkor még nem volt sportkomplexumunk. Eddig arról döntöttünk, hogy 150 milliót biztosítunk az egyesületeknek.  Megjegyezném azt is, hogy az MSZP korábban 700 millió forintért akarta megvenni a MÁV-ingatlanokat. Az előző ciklusban dr. Hende Csaba országgyűlési képviselőnk kiharcolta, hogy adják oda ingyen a városnak. Sajnálom, hogy a szocialisták továbbra is magukkal vannak elfoglalva. Kicsit olyanok, mint azok a megkeseredett emberek, akik képesek egy újszülött születésnapjára is gyászruhában menni. Én azt látom, hogy az emberek örülnek a sportkomplexumnak, miközben Nemény Andrásék mindent megtesznek azért, hogy elrontsák több ezer szombathelyi örömét. A tények azonban eddig minket igazoltak. 

közösség

további frisss

lap tetejére