Így zajlott az idei Budapest Tattoo Convention - Franken Vivien, kőszegi tetoválóval beszélgettünk

Szerző: Boros Patrícia - Fotó: Kiss Virág • 2017. február 21., kedd •
Mutatjuk, milyen csodálatos mintákat alkotott.
Így zajlott az idei Budapest Tattoo Convention - Franken Vivien, kőszegi tetoválóval beszélgettünk

A Budapest Tattoo Conventiont minden év februárjában rendezik meg a fővárosi Lurdy Házban. A két napos rendezvényen magyar és külföldi tetoválók is részt vesznek. A művészek között idén is ott volt Franken Vivien kőszegi tetováló, aki tavaly a BEST OF DAY díjat söpörte be.  

„A convention minden évben lehetőséget ad arra, hogy a szakma kicsit találkozzon és megmutatkozzon nagyobb közönség előtt is. Bár a versenyek is nagy motivációt adnak a megjelenéshez, elsősorban a hangulat, egymás munkáinak megfigyelése és a közösségi zümmögés az, ami miatt érdemes ott lenni. Idén is nagyon sok határon túli szalon képviselte magát, majdnem fele-fele arányban voltak külföldi és magyar standok” – kezdte el mesélni Vivien.

Fotó: Kiss Virág

A versenyre több kategóriában is lehetett nevezni. Ezek közül a BEST OF DAY az egyetlen, amiben mindkét napon indulhattak a versenyzők, de csak aznap és a helyszínen varrt tetoválásokkal. A művészeknek nagyjából négy óra alatt kellett legalább nyolcvan százalékban elkészülniük a mintákkal.

„Két nagyon kedves vendégemet vittem a versenyre ismét. Az egyikük Szandra volt, akivel tavaly már sikerült egy nagyszerű napot együtt eltöltenünk ott, és idén folytattam az elkezdett egész karos mintáját. Egy Edgar Allen Poe portré készült el” – folytatta.

„A szombati napon egy szegedi vendégem tisztelt meg azzal, hogy elkészíthettem rá egy "KaticaLényt". Mindkét esetben feltétlen bizalmukat élveztem a mintával kapcsolatban, amiért nem lehetek elég hálás.”

„Mindkét tetoválás nagyjából négy és fél óra alatt készült el. Délben volt kapunyitás, így ezután tudtuk elkezdeni a munkát. Az elkészült tetkók zsűri előtt való bemutatása öt órakor kezdődött, majd hét-nyolc óra körül eredményt hirdettek” – mondta el.

Fotó: Kiss Virág

Vivien sajnos most nem nyert díjat, de ez egyáltalán nem vette el a kedvét.

„Számomra nagyon jó élmény volt, feszített tempójú munka, de remek hangulatban. Nagyszerű látni kollégákat is munka közben, amire év közben kevés lehetőség adódik. Bízom benne, hogy jövőre is lesz alkalmam részt venni az eseményen" – tette hozzá. 

közösség

további frisss

lap tetejére