Védje vízellátó berendezéseit a fagytól!

frisss.hu • 2014. november 18., kedd •
A hideg téli időjárás miatt a vízmérők, vezetékek, szerelvények fokozottan ki vannak téve a fagyveszélynek, és ezzel veszélyeztethetik a folyamatos vízellátást.
Védje vízellátó berendezéseit a fagytól!

A megelőzés érdekében fontos, hogy a vízmérőakna megfelelően le legyen fedve, illetve szigetelve. Azokon a helyeken, ahol a pincében van beépítve a vízmérő, a védelem érdekében gondosan be kell zárni az ablakokat.

A vízmérő elfagyások a hétvégi házak, illetve nyaralók esetében a leggyakoribbak. Minden évben előfordul, hogy csak tavasszal veszik észre a tulajdonosok, hogy télen károkat okozott a fagy. A lakatlan ingatlanokon, hétvégi házakban és az építési telkeken feltétlenül szükséges a belső vízhálózatot és a vízmérőt is vízteleníteni.

A használaton kívüli ivóvízhálózat víztelenítésével együtt el kell végezni a kerti locsoló csapok leürítését, elzárását, tekintettel arra, hogy a legtöbb hiba, illetve vízelfolyás a kerti csapoknál fordul elő. Ha minden csap el van zárva, a vízmérő csillagkerekének mozdulatlannak kell lennie. Amennyiben az elzárt csapok ellenére mégis forog a csillagkerék, akkor valahol vízelfolyás, csőtörés lehet a vízhálózaton, vagy rosszul zárnak a szerelvények.

A csőtörések korai felismerése érdekében érdemes a vízmérőket havonta ellenőrizni, így elkerülhető a vízelfolyásból származó, nagymértékű többletköltség.

közösség

további frisss

lap tetejére