Így szabadulj meg hatékonyan a mitesszerektől!

Szerző: BP - Fotó: shape.com • 2017. július 21., péntek •
Tuti tippeket kaptunk Szász Alexandra, szombathelyi kozmetikustól.
Így szabadulj meg hatékonyan a mitesszerektől!

A makacs kis pöttyök, teljesen elronthatják az összhatást, ezért nem árt tenni ellenük. Azonban nem elég nekiállni random nyomkodni őket, ennél sokkal nagyobb körültekintést igényel az eltüntetésük…

Mik is tulajdonképpen a mitesszerek, illetve hogyan jönnek létre? 

A mitesszer vagy más néven komedó tulajdonképpen egy faggyúdugasz, mely akkor keletkezik, amikor a szőrtüsző illetve a faggyúmirigy kivezető nyílása eltömődik, megtelik elhalt hámsejtekkel, faggyúval. Ez az „egyveleg” megül a pórusokban, majd a levegő hatására fellépő oxidációs reakció miatt besötétedik. Emiatt láthatjuk az arcunkon azt a sok kis fekete pöttyöt. 

Hogyan előzhetjük meg ezek kialakulását? 

A megelőzésben fontos a megfelelő kozmetikumok használata. Kerüljük a nehéz, krémes textúrájú termékeket, olajokat, melyek eltömíthetik a pórusokat, valamint a szárító hatású készítményeket. Az utóbbiakkal pont az ellenkező hatást érhetjük el. Ha túlszárítjuk az adott területet, a bőr fokozott faggyútermeléssel fog válaszolni, hogy helyrehozza a „hibát”, ami pedig további mitesszerek képződését okozhatja. Használjunk könnyed, folyékony arclemosókat, géleket, pórusösszehúzó tonikokat, aromavizeket, időnként pedig finoman radírozzuk le a bőrünket, hogy segítsük az elhalt hámsejtek eltávolítását. Személyes kedvencem egyébként problémás bőrnél a zöldagyagos maszk, mely felszívja a felesleges faggyút, valamint nyugtatja az irritált bőrt. 

Szász Alexandra munka közben 

Milyen házi praktikák, kozmetikai megoldások vannak ezek kezelésére? 

Mint kozmetikus, nem igazán javaslom a mitesszerek házi kezelését, ugyanis ha nem megfelelő módon végezzük az eltávolítást, a komedók könnyen gyulladt pattanásokká válhatnak, elfertőződhetnek és akár szét is terjedhetnek az arcon. Sajnos tévhit, hogy különböző maszkok otthoni használatával könnyedén és teljes mértékben megszabadulhatunk a mitesszerektől. Mindenféleképpen érdemes felkeresni egy szakembert. Azonban, ha mégis otthon állnánk neki nyomkodni az arcunkat, mindenképpen figyeljünk a higiéniára, a fertőtlenítésre, a pórusösszehúzásra és a végén a bőrnyugtatásra is.
 

közösség

további frisss

lap tetejére