Így rázták a SEK-es Cheerkék a bajnokságon

frisss.hu, kek.eltel.hu, mefs.hu Fotó: Cheerkék Facebook • 2016. március 06., vasárnap •
A NYME-SEK cheerleaders csapata a harmadik helyet szerezte meg az országos bajnokságon Cheer Dance kategóriában. Videóval!
Így rázták a SEK-es Cheerkék a bajnokságon

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon nagyon szépen szerepelt a szombathelyi csapat. A cheer dance egy viszonylag fiatal sport Európában, ennek ellenére már több magyar egyetemnek – Eötvös Loránd Tudományegyetem, Szent István Egyetem, Óbudai Egyetem, Nyugat-Magyarországi Egyetem, Miskolci Egyetem, Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem – is rendelkezik magas szaktudású csapattal. Az idei versenyen többek között  az ő színvonalas produkcióikat is megtekinthetik az érdeklődők.

Négy kategóriában - Partner Stunt, Group Stunt, Cheer Dance Double és a Cheer Dance Freestyle- indulhattak a versenyzők. Tudni kell, hogy az első kettő az akrobatikus elemeket, dobásokat és emeléseket tartalmazó koreográfiákat tartalmaz, a második kettő pedig inkább táncos elemekre épül. A versenyen az Európai Cheer Szövetség Szlovéniából és Csehországból érkező hivatalosan kvalifikált bírói pontozták a résztvevőket.

A lányok a kek.elte.hu-nak így nyilatkoztak korábban: Sokakban nagyon él az amerikai filmekből vett sztereotípia, miszerint a cheerleaderek „butus, ugribugri lányok” de a közvetlen környezetünk pontosan látja, hogy mennyi időt és energiát fektetünk a produkcióba.”

A szombathelyi  CheerKék idén a harmadik helyet szerezték meg a negyedik Cheerleader MEFOB-on Cheer Dance kategóriában.

 

közösség

további frisss

lap tetejére