Így locsolkodnak a szombathelyi élsportolók (2.)

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. április 16., vasárnap •
Ez alkalommal is arra voltunk kíváncsiak, hogy miként tartják a húsvéti hagyományokat a szombathelyi élsportolók.
Így locsolkodnak a szombathelyi élsportolók (2.)

Tegnap már megírtuk, hogy Váradi Benedek, Halász Bence és Kovács Barnabás hogyan tartja a szokásokat, ma egy kosárlabdázó, egy vízilabdázó és két kalapácsvető mondja el, mit jelent számára az ünnep. 

Bognár Kristóf, a Falco KC centere: nekem nagyon szép emlékeim vannak a Húsvéttal kapcsolatban.

Apukámmal Húsvét reggel elmentünk meglocsolni a család női tagjait, ez eltartott dél környékéig, aztán mamáméknál ebédeltünk, és igazából így telt sokáig a Húsvét nálunk. Manapság nem igazán tudjuk megoldani, ilyenkor hogy otthon legyek, így nem túlzottan tartjuk már ezt.

Juhász Máté, az AVUS játékosa: gyermekként mindig arra keltünk 3 testvéremmel együtt, ahogy a nyuszi meghozta a csokikat és az egyéb édességeket.

Aztán hagyományos húsvéti reggeli következett; sonka tormával és kaláccsal. Mind a mai napig tartjuk a szokást és megyünk locsolni Húsvét hétfőn. Először elmegyünk a közeli rokonokhoz, aztán végezetül pedig az ismerősöket és a szomszédokat is meglátogatjuk.

Gyurátz Réka kalapácsvető számára idén kicsit másképp telik a Húsvét, mert a testvére nem lesz otthon, dolgozik.

Anyukámékkal együtt leszünk és jókat eszünk. Valószínűleg meglátogatjuk még a nagyszüleimet is. A locsolókat várom természetesen - árulta el a Dobó SE kiválósága. 

Rába Dániel, a Dobó SE kalapácsvetője: mi, a családdal hagyományosan megtartjuk a Húsvétot, de locsolkodni nem szoktam.

 

közösség

további frisss

lap tetejére