Így locsolkodnak a szombathelyi élsportolók (1.)

SzR - Fotó: frisss.hu • 2017. április 15., szombat •
Arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire és hogyan tartják a húsvéti hagyományokat a szombathelyi élsportolók.
Így locsolkodnak a szombathelyi élsportolók (1.)

 

Váradi Benedek, a Falco KC csapatkapitánya: természetesen mi is méltó módon megünnepeljük a Húsvétot. Szombat este mindig együtt vacsorázik a család és vasárnap délután is együtt vagyunk a család másik részével.

Hétfőn gyermekként édesapámmal mentem locsolni mindig, aztán ahogy nőttem, úgy hol egyedül, hol barátokkal, unokatestvérekkel. Természetesen minden ilyen esemény hatalmas élmény volt számomra, a mai napig tartom a hagyományokat.

Halász Bence, a Dobó SE junior világ- és Európa-bajnok kalapácsvetője: a mai dobóverseny után hazautazom a családhoz, most kivételesen mindenki otthon lesz. A szokásos húsvéti menü lesz az asztalon. Tartom a locsoló szokást, de szinte csak a családtagokat szoktam kölnivel megpermetezni és egy vicces verssel kívánok nekik "el nem hervadást".

Egész nap szinte együtt van a család, nagyon ki szoktuk élvezni ezt a rövid időt, hiszen az ünnep végével mindenki megy a saját útjára ismét.

Kovács Barnabás, az AVUS kapusa: gyerekkoromban a nagyszülőknél, a Balatonon a kertbe fészekbe rejtette el a nyuszi az ajándékokat és mi, a bátyámmal izgatottan kerestük az elrejtett fészkeket a kertben.

A locsolkodást, mint ünnepi szokást csak szűk családi körben tartjuk.

 

közösség

további frisss

lap tetejére