Így épül a Haladás Sportkomplexum

frisss.hu Fotó: Benkő Sándor • 2016. szeptember 21., szerda •
Exkluzív fotókat mutatunk az építési területről.
Így épül a Haladás Sportkomplexum

Szerda délelőtt Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, Puskás Tivadar polgármester és Illés Károly alpolgármester járta be az épülő sportkomplexum területét, bár bevalljuk, több szombathelyi képviselőre számítottunk. A múlt heti közgyűlésen merült fel ötletként, hogy a képviselők megnéznék az építkezést.

Puskás Tivadar polgármester elmondta, hogy a látvány alapján egyértelmű, hogy az építkezés jó ütemben, a határidők megtartása mellett halad. "Az egyik oldalán a lelátórész elkészült, a sportcsarnok váza is alakul, megnézhettük a skyboxok helyeit, a VIP helyiségeket. Úgy gondolom, már rendkívül látványos az építkezés."- részletezte a látottakat.

Hende Csaba hozzátette, hogy az utóbbi időben politikailag motivált hazugságok kaptak lángra, hiszen egyes politikai helyi körök igyekeznek olyan látszatot kelteni, mintha valamilyen hiba történt volna a Haladás Sportkomplexum építése körül. "Ez nem igaz, Szombathely a javaslatomra kapta ingyenesen stadion telkét, amire most épül a komplexum. Ami itt épül az Szombathely város tulajdona és nem állami tulajdona. Az a mintegy 15 milliárd forint amibe kerül, Magyarország kormánya bocsátotta rendelkezésükre, így a szombathelyi adófizetőknek ez semmibe sem kerül."

"Fontos, hogy a kezdet kezdetétől tudtuk, mit akarunk építeni. Két új munkacsarnoka lesz a Haladásnak, ha nemzetközi vagy magasabb szintű meccset kell játszani arra van a városnak egy arénája. Nem akarunk most egy másik hasonlót."

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére