Így bálozott idén a szombathelyi elit

Tóth Eszter - Fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 15., vasárnap •
Szombathely Megyei Jogú Város Jótékonysági Bálja idén a megújult Savaria Múzeumban kapott helyet.
Így bálozott idén a szombathelyi elit

Idén a megújult Savaria Múzeum épülete várta a szórakozni vágyókat a szokásos éves bálra, amelyen tiszteletét tette a városi elit színe-java. Az ajtóban a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományőrző Egyesület 11-es Huszár tagozata, valamint Puskás Tivadar polgármester és felesége, Dr. Mikó Katalin üdvözölte az érkezőket és emlékül egy közös képet készítettek minden vendéggel. 

Először Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte a bálozókat és kitért arra, milyen fejlesztések történtek az elmúlt évben és milyen újítások várhatók 2017-ben a megyeszékhely vonatkozásában.

Ezután Puskás Tivadar polgármester felhívta a figyelmet a rendezvény egy fontos célkitűzésére; idén az autizmussal élő fiatalok támogatására ajánlották fel a szervezők a befolyt összeget.

Az Esőemberke Alapítvány a Vas Megyei Autistákért nem csak foglalkozásokat és terápiás kezeléseket nyújt, hanem lakóotthonokban is segíti a beteg fiatalok életét. Az alapítvány egy tehetséges pártfogoltjuk művét is felajánlotta aukcióra, melyet a Szombathely Díszpolgárának megválasztott Király Gábor egy dedikált kapuskesztyűvel egészített ki.  A neves kapus sajnos nem tudott részt venni a rendezvényen, de egy levélben üdvözölte a bálozókat. 

A gyönyörűen felújított, világos színekben pompázó díszterem arany-fehér díszítést kapott, a körülbelül száz főnyi szórakozni vágyó szombathelyi tágasan elfért az asztalok között.

A nyitótáncot a Lorigo TSE bajnok táncosai táncolták el, ezután nem sokkal pedig felszolgálták a vacsorát. A vendégek három menüből választhattak ki a háromfogásos vacsorájukat, egyik szárnyasokat, másik disznóból készült, a harmadik pedig vegetáriánus fogásokat tartalmazott. Felkerült az étlapra a panna cotta mellett két országtorta, a somlói revolúció és a pannonhalmi barackpálinkás karamelltorta is. 

Este fél tíztől az alagsorban nagyon nagy népszerűségnek örvendő pálinka kóstoló várta a bálozókat, a vacsora után szinte mindenki szerette volna megízleni a kínált pálinka különlegességeket.

A díszteremben mindeközben folyamatosan zajlottak az események, helyi tehetséges fiatalok szórakoztatták a közönséget. Fellépett Kiss Márton zongoraművész, Nagy Réka Anna és Krizsán Dominik pedig remek táncos műsorral készültek, később pedig Tóth Dániel, Szombathely hangja énekes előadását hallhattuk. 

A műsorok között a Galaxy Zenekar szolgáltatta a talpalávalót, a leginkább a mindenhova illő kis feketébe öltözött hölgyek és fehér inges urak pedig kihasználták a tánctér adta lehetőségeket, habár tömeg csak egy-egy ismert lassú szám erejéig gyűjt össze a színpad előtt.

A szervezők humorból sem szenvedtek hiányt, díjmentesen osztogatták a Szombathelyi Kis Újság 2117 januári számát, melyben olyan hírekről szerezhettünk tudomást, mint például a 100 éves Haladás Sportkomplexum bontása vagy a Szombathelyt a végtelennel összekötő pályaszakasz átadása. 

A tombolasorsolás háromnegyed egykor kezdődött, az ajándékok kiosztása után pedig sor került az aukció eredményének ismertetésére, az autista művész alkotása több, mint 200 ezer forintért kelt el, összesen pedig 600 ezer forintnyi adomány gyűlt össze. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére