Idén 51 millió forint értékben kaptak új technikai eszközöket a vas megyei önkéntes tűzoltók

vas.katasztrofavedelem.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. december 21., szerda •
492 önkéntes tűzoltó egyesület szerepelt sikerrel a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán, közülük 71 egyesület nyert támogatást Vas megyében. A tűzoltókat Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője is köszöntötte.
Idén 51 millió forint értékben kaptak új technikai eszközöket a vas megyei önkéntes tűzoltók

A pályázaton működési költségekre, tűzoltógépjármű és -technika javítására, felülvizsgálatokra, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, az önállóan beavatkozó egyesületek vezetéstechnikai képzésére, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre, oktatásra, képzésre lehetett támogatást elnyerni.

Az eszközöket Sárváron és Körmenden december 19-én, Szombathelyen december 20-án vehették át az egyesületek. 2016-ban százmillió forinttal több, immáron kereken hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek között.

A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő  hetvenegy egyesület karácsony előtt vihette haza azon eszközöket amelyek a megyében élők biztonságát szolgálják. A december 20-án Szombathelyen tartott ünnepségen az eszközöket Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes megyei igazgató adta át a nyertes egyesületek képviselőinek. Az átadáson részt vett Hende Csaba a térség országgyűlési képviselője is, aki méltatta a tűzoltók által végzett önzetlen munkát, és gratulált az új tűzoltó eszközök átvételéhez. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére