Hurrá! Végre jön az igazi nyárelő!

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 20., péntek •
Hétvégén akár 25 fok is lehet Szombathelyen.
Hurrá! Végre jön az igazi nyárelő!

Pénteken délelőtt még előfordulhat záporeső, kora délutánig futó záporral kell számolni Szombathelyen és környékén. További jellemzője lesz a mai napnak, hogy megélénkül, megerősödik az északi, északkeleti szél. Éjszaka azonban csökken a felhőzet, a hétvége jó híreket tartogat - mondta a frisssnek Pétervári Tibor, az OMSZ szombathelyi észlelője. 

Szombaton és vasárnap enyhül az idő, változóan felhős, de alapvetően napsütéses időben lesz részünk. Fátyol, illetve gomolyfelhők zavarhatják meg a Napot, de csapadék valószínűleg már nem lesz.

Vasárnap megélénkül a déli, délnyugati szél, akár egy-egy erősebb széllökés is lehet, de mindezzel együtt emelkedik a hőmérséklet. Míg szombaton 22-23, addig vasárnap 23-25 fok körüli maximumok várhatók, ami már igazi tavaszi idő. 

Bár hozzá kell tenni, hogy hétfő este jön egy erősebb lehűlés, heves zivatarokkal, kedden maximum 18 fok körül várható a hőmérséklet. De utána folyamatosan melegebb lesz. A hosszú távú előjelzés szerint a jövő hétvége is jól alakul, gyereknapon is napos, száraz időre számíthatunk, 26-28 fokos maximumokkal.

forrás: idokep.hu

közösség

további frisss

lap tetejére