Hosszú világbajnok, Verrasztó ezüstérmes, a férfi vegyes váltó hetedik!

Szita Róbert - Fotó: vizesvb2017.24.hu • 2017. július 30., vasárnap •
Fantasztikus magyar sikerekkel ért véget a magyar sportolók számára a 17. FINA Vizes Világbajnokság.
Hosszú világbajnok, Verrasztó ezüstérmes, a férfi vegyes váltó hetedik!

A hazai rendezésű világbajnokság záró napján Hosszú Katinka 400 vegyesen azért ugrott a medencébe, hogy a táv történetében negyedszer is aranyérmet nyerjen. Ugyanebben a számban a férfiaknál Verrasztó Dávidnak szurkolhattunk az esti döntőben, továbbá a férfi vegyes váltónk is érdekelt volt a fináléban. Nézzük, hogy sikerült!

Verrasztó Dávid startja közepesre sikeredett, de nem ezen múlik a 400 vegyes. Seto rajtja volt a legjobb, Hagino vezetett sokáig, aztán 100 méternél már Kalisz vezetett, Dávid az 5. helyen fordult. 200-nál is Klaisz úszott az élen, Verrasztó már a 3. helyen, mindössze 0,8 másodperccel lemaradva. 300 méternél Kalisz már több mint 2 másodperccel gyorsabb, mint bárki, Verrasztó meggyőzően a 2. helyen állt. A célba érkezéskor Kalisz csapott elsőként be 4.05.90-nel, Dávid ezüstérmes 4.08.38-cal, bronzérmes a japán Seto! Bravó, Dávid!

Az M4 Sportnak adott interjújában a 28 esztendős magyar 90%-os teljesítménynek nevezte mai teljesítményét, de azt is hozzátette, hogy annyit nem tudott volna úszni, mint a világbajnok. 

Ezután jött a női 400 méteres vegyes! Katka startja megtörtént, ő az első 50-nél, mögötte az a japán Ohashi, aki egyedüliként úszott idén jobbat a mi lányunknál. 100 méternél szinte egy testhosszal vezetett már, amire háton még rápakolt. 200-nál alig a világcsúcs-részidő mögött vezetett majdnem 3 másodperccel. A kritikus mellen feljött Ohashi, de 300 méternél is simán vezetett Katka. Amikor célba csapott, elmondhatta magáról, hogy egymást követő 4 vébén is ő nyerte a 400 vegyest, egyedülálló! 4.29.33-mal, új VB-csúccsal összességében már hetedszer világbajnok Katinka! Belmonte és Pickrem állhatott még a dobogóra, Ohashi csak 4. lett. 

A döntő után Katinka elmondta, hogy nagyszerű érzés győzni Budapesten, szinte alig tért magához a célba érkezéskor. Nagyon kellett koncentrálni, mert igazán nehéz volt az utolsó napon kétszer is leúszni a 400 vegyest – tette hozzá.

A férfi vegyes váltó a Bohus Richárd, Gyurta Dániel, Milák Kristóf, Kozma Dominik sorrendben ugrott vízbe. 
100-nál az amerikaiak vezettek, Bohus 53.99-et úszott, s ezzel a 6. helyen váltotta őt Gyurta Dániel. 200 méternél már a britek vezettek, Milák sajnos csak  a8. helyen vette át a váltót. 300-nál az amerikaiak újra visszavették a vezetést, Milák jól úszott, de maradt a 8. helyen. A célba érkezéskor, Kozma Dominik pedig felhozta a váltót a 7. helyre. Szép volt, fiúk, új országos csúcs! 

Vasárnap éjszaka, a 22 órakor kezdődő záróünnepség után véget ér a magyarországi vizes világbajnokság. Magyarország 2 arany, 5 ezüst és 2 bronzérmet szerzett, ezzel pedig az éremtáblázat 9. helyén végzett. 
 

közösség

további frisss

lap tetejére