Horváth Zoltán: Az LMP önállóan indul októberben!

szróbert • 2014. június 20., péntek •
Minden párt készül az októberi önkormányzati választásokra. Sorra jelentik be a tisztújítások eredményeit, a képviselő- és polgármesterjelöltek neveit. Ez alkalommal a Lehet Más a Politika szombathelyi terveire voltunk kíváncsiak. Kérdéseinkre Horváth Zoltán önkormányzati képviselő válaszolt.
Horváth Zoltán: Az LMP önállóan indul októberben!

Képviselő Úr! Az LMP hogyan készül az októberi választásokra?

Az LMP sikeresen szerepelt az országgyűlési és EP-választásokon. Nemcsak országos szinten, de Vas megyében és Szombathelyen is eredményesek voltunk. Az országgyűlési választások esetében 7% feletti arányt értünk el a listára leadott voksok tekintetében. Mindez azt mutatja, hogy van igény az LMP-re, van igény az önálló középutas zöld politikára. A kampány során szeretnénk ezt tovább erősíteni. Arra számítunk, arra készülünk, hogy ismét képviseltethetjük magunkat a helyi önkormányzatban.

Kikkel együtt képzelik el a jövőt, kikkel működnek majd együtt?

Önállóan mérettetjük meg magunkat ősszel is. Legutóbbi kongresszusunkon olyan döntést hoztunk, hogy nem működünk együtt egyetlen parlamenti párttal sem, viszont keressük a kapcsolatot a helyi civil szervezetekkel. Ezt tesszük itt, Szombathelyen is. 

Mennyi mandátummal volnának elégedettek?

Mind a tizennégy körzetben szeretnénk jelöltet állítani, kilenc-tíz esetben már megvan a konkrét képviselő-jelöltünk, a többi körzetben is erre törekszünk. Leginkább akkor lennénk elégedettek, ha frakciót alakíthatnánk, tehát lenne minimum két képviselőnk a városházán, ám, ha egy lesz, mi annak is örülni fogunk. 

Lesz-e a polgármester-jelöltjük?

Jelenleg is zajlanak az LMP-s önkormányzati képviselő-jelöltekkel az egyeztetések, ezek függvényében, de legkésőbb július elején döntést hozunk, hogy indítunk-e, állítunk-e polgármester-jelöltet. A döntés arról szól, hogy önállóan indulunk, de konkrét személyi döntéseket még nem hoztuk meg. Amint meghoztuk személyi döntéseinket, tájékoztatjuk a közvéleményt. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére