Horváth Niki már a világbajnokságra készül

Szita Róbert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. október 24., hétfő •
A múlt héten Bécsben elveszített kisvilágbajnoki küzdelem után már az olaszországi amatőr világbajnokságra készül a küzdősportokban jeleskedő szombathelyi lány.
Horváth Niki már a világbajnokságra készül

Az olaszországi Andriában több küzdősport képviselői, így a szombathelyi Horváth Niki számára is amatőr világbajnokságot rendeznek. A kisvilágbajnoki címmérkőzés után, november 7-12. között több kategóriában, mintegy 800-900 versenyző lép ketrecbe, szorítóba, vagy éppen tatamira, attól függően, milyen versenyszámban nevez a sportoló. Minden nap délelőtt 10 órától este 18 óráig 4 tatamin, 2 ringben és 1 ketrecben folyamatosan zajlanak majd az MMA, a K-1, a thai-boksz, a slow-kick, vagy éppen a kick-boksz küzdelmek.


A kisvilágbajnoki övért zajlott küzdelem után sem álltam le, szinte azonnal megkezdtem a felkészülést az olaszországi világbajnokságra. Két kategóriában biztosan elindulok, de, hogy pontosan melyikben, azt még edzőmmel, Horváth Győzővel egyeztetjük – nyilatkozta honlapunknak Horváth Niki.

Niki nem fogyókúrázik tovább, a 60 kg-os súlycsoportban indul a következő versenyeken, mert a küzdelmek előtti utolsó napokban mindig nagyon nehéz volt számára a fogyás, ami mind pszichésen, mind fizikálisan nagyon sokat kivett belőle – tette hozzá Niki mondandójához Horváth Győző, aki arról is beszélt weboldalunknak, hogy azért edzenek a zöld-fehér bokszolókkal, mert nagyon hasznos a kéztechnikát segítő sok kesztyűzés. 
Niki a Haladás ökölvívó edzőtermében, Szalai Sándor szakosztályvezető segítségét igénybe véve készül a világbajnokságra.

Nagyon ügyes lány Niki, és a közös kesztyűzések meggyőztek arról, hogy minden edző, így én is nagyon vágynék egy ilyen habitusú öklözőre. Nem mellesleg az 51 és a 75 kg mellett, illetve között a 60 kg is olimpiai súlycsoport. Az MMA-ban és a K-1-ben is nagyon fontos az ökölvívás, ezen eldőlhet a meccs, szóval igyekszünk a már most jó formában lévő Nikit maximálisan felkészíteni a világbajnokságra – hangsúlyozta a zöld-fehérek szakosztályvezetője.  

A frisss.hu nemcsak Horváth Niki, de edzője, a világbajnokságon nehézsúlyban induló Horváth Győző felkészüléséről és versenyeredményéről is folyamatosan beszámol majd.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére